Støt Armeniens mest sårbare mennesker

Mission Øst har arbejdet i Armenien siden 1992 – i første omgang med nødhjælp under krigen om Nagorno-Karabakh. Nu fokuserer vi vores arbejde på landets mest marginaliserede og sårbare indbyggere – først og fremmest børn og unge med handicap.

En stor del af Mission Østs arbejde i Armenien gavner børn og unge med handicap. Netop denne sårbare gruppe har været udsat for svær diskrimination og levet i isolation fra resten af samfundet både før og efter Sovjetunionens opløsning i 1991.

Vores arbejde for disse marginaliserede menneskers rettigheder foregår i partnerskab med flere lokale organisationer, bl.a. Bridge of Hope. En vigtig prioritet er uddannelse, og Mission Øst har medvirket til, at alle armenske børn og unge med handicap nu har ret til at gå i skole.

Mennesker med hiv/aids er en anden udsat gruppe i det armenske samfund. Mission Øst har siden 2009 været partner med Global Fund i “National Program on the Response to HIV Epidemic in Armenia”, hvor vi har samarbejdet med 10 lokale organisationer og med statslige organer for at yde støtte til mennesker, der lever med hiv/aids. Vi arbejder også med de mest udsatte for at bremse spredningen af epidemien.

Mission Øst begyndte at arbejde i Armenien i 1992, da det nyligt selvstændige land gennemgik en hård tid. Armenien var i krig med naborepublikken Aserbajdsjan, led stadig under efterdønningerne af et voldsomt jordskælv i 1988 og bevægede sig på randen af et økonomisk sammenbrud. Perioden blev senere kendt som ”de mørke år”.

Mission Øst uddelte mad, medicin og hospitalsudstyr til titusinder af armeniere, og den indsats fik næsten 25 år senere følgende ord med på vejen af den armenske ambassadør i Danmark: ”I stod sammen med os i den vanskeligste periode i vores historie.”

Nyheder fra Armenien