En samlet indsats for Amir

Familie stod med total afmagt, da de fandt ud af at deres 11-årige søn, der lider af angst, havde en svulst. I dag er familien dybt taknemmelig for den støtte de har modtaget fra landsbyboerne og Mission Øst.
17. maj 2022 |

Dansk yazidi: Massakren sidder fast i mit hoved

Gulla Khalaf er yazidi og holder foredrag på Odense Hovedbibliotek lørdag den 21. maj. Det sker i forbindelse med en udstilling af malerier, der er produceret af yazidikvinder i Irak som led i Mission Østs traumebehandling efter overgreb af ISIS.

’Lad os hjælpe Nepals bjergfolk med at afbøde klimakatastrofer’

1,1 milliard mennesker lever i bjerge, som risikerer oversvømmelser, mudderskred, tørke og skovbrande på grund af klimaforandringerne. Mission Øst var med, da Nepals myndigheder og lokale hjælpeorganisationer drøftede muligheder for at afbøde klimakatastrofer for Nepals fattige bjergfolk.
23. mar 2022 | Mission Øst

Nayre tjekker at pengene når frem

Nayre Stefanian er nyansat bogholder i Mission Øst. Hun har irakiske rødder i en armensk familie og glæder sig over at kunne hjælpe nødlidende i Armenien, Irak og andre lande, som har brug for hjælp.
18. feb 2022 |

’Som yazidi regnes jeg ikke for et menneske’

Sukri er spændt ud mellem to kulturer: På den ene side almindelig dansker med venner, arbejde og familie. På den anden side forfulgt yazidi fra Irak, hvor han allerede som lille barn kom i fængsel med sin familie.

Unge piger bekæmper klimaforandringer

Klimaforandringerne har for alvor sat sit præg på Nepal, hvor man i de udsatte bjergområder er dybt afhængig af et sundt økosystem for at kunne skaffe mad på bordet i de fattige områder. Det har en gruppe af unge piger besluttet sig for at gøre noget ved.

Lam baby lærte at stå, gå og gribe fat

Lille Madina var lam som følge af en medfødt hjerneskade, men genoptræning på et Mission Øst-støttet rehabiliteringscenter i Tadsjikistan fik hende op at stå og gribe fat med hænderne. I dag kan hun selv tage tøj på.

Shiraz er forbillede for veteraner med handicap

Shiraz Amirkhanyan er lænket til sin kørestol, som han dog kan køre ræs i. I dag er it-specialisten til stor inspiration for børn, unge, forældre og veteraner fra krigen i Nagorno-Karabakh.

Shiraz Amirkhanyan er et stort forbillede for unge mænd, der kommer sårede og lemlæstede tilbage fra krigen om Nagorno-Karabakh. Han blev selv alvorligt såret under sin militærtjeneste i 2015, hvor han mistede sin førlighed og nu må bruge kørestol.

’Kan man virkelig lave så varieret kost?’

Mission Øst lærer Marafolket i Myanmar at dyrke varieret og tilberede mad med masser af næring. Aktiviteterne skaber håb og lyser op i et land, der er overvældet af mørke.

Du er hvad du spiser. Det kendte ordspil gælder også i Myanmar. For her spiser Marafolket i Chin-staten hovedsagelig ris og er ofte ikke opmærksom på de mange næringsrige afgrøder, der kan dyrkes eller hentes i skoven.

Kvinder laver mundbind og knytter venskabsbånd i Aleppo

Mød fem kvinder som nu har fået både levebrød og livskvalitet ved at arbejde på et Mission-støttet center.  

De levede isolerede under den syriske borgerkrig af frygt for snigskytter og bombeangreb. Så kom Coronapandemien, og de måtte passe yderligere på for ikke at blive smittet med den frygtede virus. Og så blev de ramt på deres levebrød, da arbejdspladser lukkede og madpriserne steg med rekordfart i takt med inflationen.

7. jan 2022 |

Mission Øst støttes af Danmarks Indsamling 2022

Den storstilede tv-indsamling den 29. januar går blandt andet til fordrevne og Coronaramte børn i den irakiske by Kirkuk.

Hjælp Coronakrisens børn. Det er temaet for dette års Danmarks Indsamling, der kulminerer i et stort tv-show på DR1 lørdag aften den 29. januar 2022.

4. jan 2022 | Mission Øst

Barmhjertighed er pejlemærke i ny strategi

Mission Øst har vedtaget en strategi frem mod 2030. Seks strategiske mål optimerer og målretter indsatsen for at møde sårbare menneskers behov i forbindelse med Coronapandemi, klimakrise og lokal udvikling.

2. jan 2022 |

Nadia blev fri efter 16 måneder i helvede

Her er historien om en 21-årig kvinde, der blev taget til fange af IS og brugt som sexslave i næsten halvandet år, før det lykkedes hende at flygte. Hun overlevede, men har måttet leve med voldsomme traumer og er først nu ved at komme tilbage til livet med støtte fra Mission Øst.

Chhaka er en klimahelt

Unge Chhaka laver kampagner mod plastik og afskovning i Nepal og presser på for at lokale myndigheder bliver bedre til at forebygge oversvømmelser og jordskred.

31-årige Chhaka er energisk, social og dygtig til at lave kampagner. Det har han fået en udmærkelse for af Mission Østs lokale partner i Nepal, KIRDARC.