Børn på et børnehjem i Nordkorea

Nordkorea

Bedre liv til Nordkoreas landbefolkning

Mission Øst åbnede et landekontor i Pyongyang i sommeren 2019. Vi er den første danske NGO i landet. Selvom Mission Øst har arbejdet i Nordkorea siden 2011, betyder det nye kontor, at vi kan engagere os mere i igangværende projekter og reagere hurtigere på behovene hos dem, vi støtter, både nu og i fremtiden.

To ud af fem nordkoreanere er underernærede, og en ud af fem har ikke adgang til rent vand og sanitet. Mission Øst hjælper landbefolkningen med at forbedre fødevareforsyningen og vand- og sanitetsfaciliteter.

Nordkoreas befolkning har i de sidste par årtier kæmpet med konsekvenserne af økonomisk tilbagegang og hyppige naturkatastrofer. Kronisk fødevaremangel – og i perioder udbredt hungersnød – har betydet, at landet i perioder har bedt om humanitær bistand udefra.

Mission Øst har arbejdet i Nordkorea siden 2011 – som en af de få internationale organisationer. I de første år fokuserede vi på at uddele fødevarer. Mission Øst har i årenes løb givet fødevarehjælp til titusinder af små nordkoreanske børn i børnehaver, vuggestuer, på børnehjem og børnehospitaler. Børnene har fået vigtige næringsstoffer for at sikre en balanceret ernæring på dette kritiske tidspunkt af deres fysiske og psykologiske udvikling. Tre børnehjem i landets sydlige Hwanghae-provins modtog i flere år løbende støtte i form af proteintilskud, tøj, stimulerende legetøj og papirvarer.

North Korea 1
North Korea 2

I de senere år har projekterne i Nordkorea fået mere langsigtede mål, såsom at sørge for en bedre fødevare- og vandforsyning til landbefolkningen. I en landsby har man hjulpet indbyggerne med at genplante træer på de udpinte bjergskråninger. Takket være træplantningsprojektet og ansvarligt jordbrug på skråninger er der færre jordskred, og kvaliteten af jorden bliver sikret. Det fører til et højere høstudbytte. I den samme landsby har 400 familier fået adgang til rindende vand i deres hjem, og deres børn er blevet undervist i hygiejne.

Mission Øst har i årenes løb også ydet hjælp til nordkoreanske landsbyer, der blev ramt af naturkatastrofer, ikke mindst oversvømmelser – f.eks. ved at genopbygge huse og genetablere vandforsyning.

Hjælp Nordkoreas familier med at håndtere fødevaremangel, sygdomme, oversvømmelser og tørke!

Nordkorea

40.339852, 127.510093

Donér

Resultater i Nordkorea 2021

Nødhjælp
45.396
personer