Støt Iraks krigsramte befolkning

Siden 2014 har Mission Øst hjulpet hundredtusinder af mennesker i det konflikthærgede Nordirak. Vi har uddelt nødhjælp, ydet psykisk førstehjælp og givet mere langsigtet støtte. Indsatsen i Irak er den største i organisationens historie.

I de senere år har Iraks befolkning levet i en af verdens farligste krigszoner. Næsten tre millioner mennesker er fordrevet fra deres hjem på grund af den væbnede konflikt og forfølgelsen af etniske minoriteter, og selv efter Islamisk Stats nederlag i 2017 er der fortsat alvorlige problemer.

Mission Øst arbejdede i Irak i 2003-2006 og vendte tilbage i 2014 på grund af den alvorlige humanitære krise, der var udløst af den ekstremistiske organisation, Islamisk Stats, hærgen. Siden da har Mission Øst hjulpet hundredtusinder af mennesker i det nordlige Irak, inklusive den kurdiske region. Mange af dem er flygtet fra områder besat af Islamisk Stat, mens andre er vendt hjem til deres befriede byer eller landsbyer, der imidlertid er ødelagt oven på besættelsen og kamphandlingerne.

I Irak uddeler Mission Øst både akut nødhjælp og støtte til mennesker, der er fordrevet fra deres hjem i længere tid. Hjælpen omfatter bl.a. madrasser, køkkengrej og hygiejneartikler, varmeapparater til de kolde vinternætter og luftkølere til de ekstreme sommertemperaturer. På vores centre får børn og unge en chance for at lege og lære. Og Mission Øst hjælper hjemvendte med at få en indtægt, f.eks. ved at dyrke grøntsager i drivhuse.

På Sinjar-bjerget er Mission Øst fortsat en af de få internationale organisationer, der støtter tusinder af fordrevne yezidier, som har været udsat for alvorlig forfølgelse fra Islamisk Stat. Støtten omfatter både nødhjælp og støtte til at opnå et levebrød.

I slutningen af 2016 blev storbyen Mosul et vigtigt fokus for Mission Østs arbejde i Irak på grund af de irakiske regeringsstyrkers offensiv mod Islamisk Stat og den deraf følgende masseflugt. Mission Øst var blandt de første internationale organisationer, der uddelte nødhjælp i Østmosul, og vi har også spillet en vigtig rolle i hjælpeindsatsen i Vestmosul ved at uddele mad til bydelens desperate befolkning. Efter befrielsen af Mosul i sommeren 2017 hjælper Mission Øst med genopbygningen af den ødelagte by.

Hjælp irakerne med at overleve en af vor tids værste humanitære kriser, så de kan genopbygge deres lokalsamfund.

Nyheder fra Irak