Af Fie Østergaard 10. nov 2022 |

Chhaka er en klimahelt

Unge Chhaka laver kampagner mod plastik og afskovning i Nepal og presser på for at lokale myndigheder bliver bedre til at forebygge oversvømmelser og jordskred.

31-årige Chhaka er energisk, social og dygtig til at lave kampagner. Det har han fået en udmærkelse for af Mission Østs lokale partner i Nepal, KIRDARC.

Som Climate Champion – dvs. klimahelt - mødes han med ligesindede fra andre af Mission Østs selvhjælpsgrupper for at diskutere klima- og miljøspørgsmål og planlægge kampagner.

Det er her, Chhaka lægger sig i selen og bruges sin energi og ekspertise.

Forebygger jordskred og minimerer plastik

Hans gruppe har bl.a. lavet en underskriftsindsamling, som de har afleveret til den lokale regering for at de må blive bedre til at koordinere forebyggelse af jordskred og oversvømmelser med andre aktører og desuden afsætte flere penge til indsatsen.

De har også lavet en kampagne mod bruges af plastik i landsbyen Unapani, hvor Chhaka bor med sin hustru og tre børn. Som han siger:

”Plastikken i vores landsby er dårlig for vores sundhed!”

Rydder op og redder skoven

Derudover koordinerer han en stor oprydningskampagne.

”Noget af affaldet i landsbyen kan vi genbruge som gødning på markerne,” oplyser han.

Chhaka har også været med til at igangsætte en kampagne om værdien af skoven og faren ved afskovning.

For børnenes skyld

”Mit fokus er børnene. Hvis skoven bliver ødelagt, bliver børnenes fremtid det også. Det er vigtigt, at vi stopper med afskovning. Befolkningstallet i landsbyen er stigende, og det risikerer at ødelægge skoven,” siger klimahelten.

Climate Champions udvælges blandt de selvhjælpsgrupper, som Mission Øst støtter i Nepal. Personerne udvælges fra både kvinde-, unge- og landbrugsgrupper, samt grupper for personer med handicap og deres familier.

Mission Øst arbejder i Nepal tæt sammen med Karnali Integrated Rural Development and Research Center (KIRDARC).

110
dkk

Donér

dkk