Tre måltider om dagen, tre slags grøntsager ved hvert måltid, og tre fødevaregrupper hver uge. Det er opskriften, der skal gøre befolkningen sunde, så de har overskud til at lære nye bæredygtige dyrkningsmetoder og dermed løfte det afsidesliggende Maraland ud af fattigdom.

Herhjemme spiser vi tre gange om dagen – mindst! Men i Maraland i Chin-delstaten i det sydvestlige Myanmar spiser man kun to gange om dagen, og diæten består af ris og majs morgen og aften. Den mangelfulde ernæring medfører blodmangel og øjenbetændelse hos børnene. Disse sundhedsmæssige problemer kan påvirke børns evne til at klare sig godt i skolen, hvilket kan have langsigtede konsekvenser for deres fremtidige muligheder.
 

Skifter mellem afgrøder 

Mission Øst støtter oplysningskampagner og modellandbrug, der skal oplyse Marafolket om god ernæring og – ikke mindst – lære dem at dyrke forskellige næringsrige afgrøder på en bæredygtig måde. Som led i nexus-arbejdet forbliver Mission Øst i mellemfasen mellem nødhjælp og udvikling, for at hjælpe lokalbefolkningen med at 
forstå mulighederne for at bryde mange års dyb fattigdom. 

“Marafolket er meget fattige, fordi adgangsforholdene er så dårlige. Fra hovedstaden tager det 10 timer med bus, 16 timer med bil og 10 timer på motorcykel at nå op til Mararegionen.  I de fleste Mara-landsbyer er der ingen adgang med bil, ingen elektricitet og ingen telefonforbindelse.forklarer Mai Ki, leder af Mission Østs lokale partnerorganisation ‘Together for Sustainable Development’ (TSD), der besøgte Mission Østs kontor i Hellerup for nylig, og fortalte om projektets to spor: Praktisk uddannelse og bæredygtigt landbrug. 
“Før dyrkede vi kun ris og majs. Vi skiftede ikke mellem afgrøderne, men skiftede markerne ud i stedet. Når jorden var udpint et sted, flyttede vi et andet sted hen. I dag skifter vi mellem afgrøderne og ikke mellem markerne,” smiler Mai Ki.