Skole- og levebrødsprojekter fortsætter blandt Marafolket i Myanmars Chin-stat.

Den 1. februar overtog militæret magten i Myanmar, afsatte den demokratisk valgte regering og anholdt den kendte nobelprismodtager og fredsaktivist Aung San Suu Kyi, samt landets præsident – begge er fra partiet NLD, som overbevisende vandt valget i november.

Det er uenighed om valgresultatet, der nu har ført til militærets magtovertagelse og et års undtagelsestilstand.

Mission Øst arbejder i Myanmars Chin-stat i den afsidesliggende nordvestlige del af landet. Gennem to lokale samarbejdspartnere blandt Mara-folket drives en skole og et omfattende levebrødsprojekt, der skal sætte lokalbefolkningen i stand til at brødføde sig selv.

På COME-skolen lærer eleverne ud over skolekundskaberne at dyrke bæredygtigt og tager denne viden med til deres forældre. Et levebrødsprojekt, der gennem dyrkning af varierede afgrøder, sikrer høst flere gange årligt. Samtidig lærer befolkningen at udnytte skovenes ressourcer optimalt.

– Vi er til stede i Myanmar og vores aktiviteter for de allersvageste mennesker længst ude på landet fortsætter ufortrødent på trods af de nuværende uroligheder, fortæller Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen. – Vores lokale samarbejdsorganisationer følger udviklingen nøje og gør alt for at den lokale befolkning får den hjælp, de behøver, tilføjer hun.