Kvinde modtager kontanter til mad i Nigerias Borno-stat.
Af Svend Løbner 23. feb 2022 |

Mission Øst hjælper tusindvis af fordrevne i Nigeria

Hjælpeorganisationen udvider sit indsatsområde fra 9 lande mod øst til nu også at omfatte det konfliktramte Nigeria, hvor 1.700 mennesker i den nordøstlige delstat Borno modtager kontanter til mad og uddannelse i ernæring og fødevarehygiejne.

Den humanitære situation i Nigeria er desperat, og fordrivelseskrisen i den nordøstlige del af landet er en af ​​de mest akutte i verden. De seneste år har set nogle af de mest forfærdelige krænkelser mod civile under konflikten.

De humanitære behov i Nigeria er enorme: over 8,6 millioner mennesker har behov for en eller anden form for bistand, 5,1 millioner af dem er børn, 1,9 millioner er kvinder, 1,31 millioner er personer med handicap, og 0,4 millioner er ældre.

Over 2 millioner internt fordrevne har akut brug for hjælp. Hele 74 procent af dem bor i den nordøstlige delstat Borno, hvor Mission Øst nu reagerer med nødhjælp til 1.700 af de mest udsatte mennesker.

Hjælp fordrevne i Nigeria i dag

Udnytter ekspertise

Mission Øst udvider således sit engagement til ikke kun at nå 9 lande mod ’øst’ med nødhjælp, tidlig genopbygning og langsigtet udvikling. Med private donationer og støtte fra Danida kan hjælpeorganisationen nu også yde nødhjælp i Nigeria og dermed udnytte sin ekspertise til at hjælpe hårdt ramte befolkninger i krise- og konfliktlande.

I Nigeria vil 1.700 konfliktramte personer i Monguno-distriktet nu modtage kontanter til at købe vigtige fødevarer og madolie i to måneder. De vil også modtage undervisning i ernæring og hygiejne. Det sker i tæt samarbejde med den hollandske hjælpeorganisation ZOA og den lokale partnerorganisation Community Health, Justice and Peace Initiative for Development (JDPH).

Stabilt samarbejde

Denne intervention følger en anmodning om støtte fra Mission Easts langsigtede og betroede Integral Alliance-partner ZOA, en hollandsk NGO, som har lige så langvarig tilstedeværelse i Nigeria og programmer af god kvalitet med lokale partnere samt er certificeret som kompatibel med Core Humanitarian Standard (CHS). Mission Øst har tidligere arbejdet tæt sammen med ZOA i Irak, Afghanistan og da jordskælv ramte Nepal i 2015, hvor de finansierede en del af Mission Østs indsats.

JDPH er et program for den katolske kirkelige provins Jos og har arbejdet i det centrale og nordøstlige Nigeria siden 1970. Den katolske provins Jos dækker de 7 stater Adamawa, Bauchi, Borno, Gombe, Plateau, Taraba og Yobe. I hver af de 7 stater har JDPH kontorer, der koordinerer en række humanitære og udviklingsprojekter.

Støt fordrevne i Nigeria med et valgfrit beløb