Det kan godt være, at vi er et lille land, men vi har et stort hjerte! På lørdag den 3. februar kl. 19 støtter vi verdens børn, som lever et liv med sult og fejlernæring. Se med på DR1 og DRTV.
Millioner af uskyldige børn i verdens fattigste lande sulter, og fortvivlelsen vokser dag for dag. Det er uudholdeligt at være vidne til, men hvis vi lukker øjnene, kan konsekvenserne være fatale.
Verdens sultekatastrofe er en kompleks udfordring
Årsagerne til verdens sultekatastrofe er komplekse. I Afrikas Horn hærger den værste tørke i 40 år. Klimaforandringer truer og skaber oversvømmelser og cykloner flere steder. Familier, der allerede lever i ekstrem fattigdom, har mistet deres levebrød. Mange er tvunget på flugt. Nu har de ingenting.
Den globale fødevarekrise har forværret situationen og gjort det svært for de mest sårbare familier at skaffe mad til deres børn. Hvis børnene overhovedet får mad, får de ikke den nødvendige næring. Lige nu er 13,6 millioner børn under fem år så sultne, at de er i akut fare for at dø.
Konsekvenserne er så alvorlige, at den fattigste del af verden vil blive påvirket i årtier. Heldigvis er der meget, vi kan gøre for at hjælpe, hvis vi, både borgere og organisationer, står sammen. Det er centrum for årets Danmarks Indsamling.
I den anledning deler Mission Øst flere personlige fortællinger om børn, der lever et liv med sult i de lande, vi arbejder i. Vi deler dem her på siden og på vores sociale medier, Facebook og Instagram. Vi håber, du har lyst til at læse med.
Om Danmarks Indsamlingen:
Danmarks Indsamling yder en enorm indsats i verdens fattigste områder, hvor behovet er størst. Hvert år organiserer organisationerne 12 projekter inden for et bestemt område, som Danmark og Danmarks Indsamling forener kræfter omkring.
Siden den første nationale indsamling i februar 2007 har danskerne indsamlet over 1,4 milliarder DKK, hvilket har hjulpet mere end syv millioner mennesker til et bedre liv og en lysere fremtid. I 2022 indsamlede danskerne 100 millioner DKK.
Siden 2014 har Danmarks Indsamling rettet fokus mod alle lande på OECD’s liste over verdens fattigste lande. Dette giver de deltagende organisationer mulighed for at lancere udviklingsprojekter i f.eks. Latinamerika og Sydøstasien, ud over Afrika, hvor nogle af verdens mest sårbare befolkninger bor.