Stabilitet til traumatiserede syriske flygtninge

Psykosocial og juridisk bistand medvirker til at syriske flygtninge i Libanon kan komme sig over traumer og skabe sig et liv igen.

75 procent af de syriske flygtninge i Libanon lider af PTSD, viser de seneste tal. De traumatiske oplevelser, flygtningene har været igennem med krig, død og mangel på alt, giver store sår på sjælen.

Det kan Tuana snakke med om.

Tuana er en ung kvinde, der kom til Libanon 2019. Hun havde det meget skidt, efter hun havde været udsat for vold, og deltog i nogle psykosociale støttesessioner for kvinder på medborgercentret i Batroun, der drives af Mission Østs lokale partner Tabitha.

Hun fik også juridisk bistand, hvor hun med hjælp fra sin mor fik indsamlet juridisk dokumentation for at kunne blive i landet.

Nu har Tuana endelig fået lovligt ophold i Libanon i 2021, hvilket gør det muligt for hende at få et arbejde, så hun kan forsørge sin familie – som den eneste.

Opholdstilladelsen har også gjort hendes daglige liv lettere, så hun kan passere kontrolpunkter under lockdown uden frygt for at blive fanget.

Den psykosociale og juridiske bistand for flygtningene er medvirkende til, at udsatte syriske flygtninge og nødlidende kan komme sig over traumer og skabe sig et liv igen.

Billede: En støttegruppe for syriske kvinder i medborgercentret i Batroun.