Alenemor får hjælp til børn med særlige behov

34-årige Nare har mistet alt til krigen: sit hjem, sin mand, sit levebrød. I dag får Nare og sine fem børn hjælp fra et Mission Øst-støttet rehabiliteringscenter i Armenien.

Nare og sin familie måtte flygte op i bjergene, da Aserbajdsjan angreb den armenske enklave Nagorno-Karabakh i september 2020. De boede flere uger i en hytte på landet, indtil det lykkedes at flygte videre til den armenske hovedstad Jerevan og videre til Tavush Marz provinsen i den nordlige del af Armenien.

Nares mand meldte sig frivilligt til at kæmpe ved fronten, men blev dræbt ved et bombeangreb.

I dag er Nare alene om at forsørge sine fem børn, hvoraf to har særlige behov. Der er ellers nok, der kan tynge den lille familie. Minderne fra en grusom krig, en kaotisk flugt, og et liv i limbo sammen med fem små børn kaster lange skygger. Men der er lys for enden af tunnelen.

Nu øjner Nare håb for fremtiden

I dag er Nare og børnene tilknyttet det Mission Øst-støttede rehabiliteringscenter Bridge of Hope i Tavush-provinsen.

Her modtager Nare jobtræning, mens de to børn med særlige udfordringer modtager psykosocial støtte, taletræning og hjælp til at blive integreret i skolesystemet.

Mission Øst Armenien Bridge of Hope

”Før vi kom til rehabiliteringscenteret, gik børnene hverken i børnehave eller skole. Vi oplevede generelt en afvisende holdning. Derfor er jeg meget taknemmelig for Mission Øst og Bridge of Hope. De giver mig håb om, at ikke alt er tabt. De arbejder med mine børn, og takket være deres personale og skolens lærere begynder jeg at se store ændringer i mine børns liv,” siger Nare.

FAKTA

Mission Øst har arbejdet i Armenien siden 1992, da den første krig om Nagorno-Karabakh brød ud. Også efter krigen om enklaven i september 2020, blev der uddelt nødhjælp til fordrevne armeniere.

I dag yder Mission Øst hjælp til børn og unge med handicap i tæt samarbejde med den lokale organisation Bridge of Hope, der driver fem rehabiliteringscentre i Jerevan og Tavush Marz-provinsen.

Mission Østs program for inklusion af børn med handicap i almindelige grundskoler er nu inkorporeret i den armenske lovgivning og implementeret i stort set alle landets 1.343 skoler.

150
dkk

Donér