Giv yazidiske piger og kvinder den hjælp, de behøver for at hele.

Hjælp yazidierne tilbage til livet igen!

Den 3. august 2014 invaderede Islamisk Stat yazidiernes hovedby Sinjar, Irak. Fædre, sønner og ældre blev henrettet, kvinder og børn sendt i fangenskab, unge piger handlet som legetøj. 
Voldsomme kampe lagde byen i ruiner. Over seks tusinde dræbte yazidier, mindst lige så mange bortførte. I dag savnes tre tusinde stadig, mange lever formodentlig i fangenskab!
 

Fra 2015 til 2018 slap et stort antal yazidiske kvinder og piger fri af IS’ fangenskab – mange gravide efter overgreb og i dårligt helbred.

De har svært ved at komme sig og få adgang til den hjælp, de behøver for at hele.


De dybe ar på sjælen vil aldrig gå væk, men vi kan hjælpe de overlevende og lokalsamfundet til at fungere igen. Gennem støtte til den enkelte mor, datter og familie styrker vi hele det yazidiske samfund!

Donér

Så langt rækker dit bidrag

På vores medborgercenter i Sinjar får piger og kvinder psykologisk bistand til at bearbejde sorg og traumer, et netværk mod social isolation og levebrød, så de kan forsørge familien.

100 kr./persTraumeterapi gennem maleri
10 ugers forløb med undervisning, lærred, pensler og farver.

145 kr./pers:  Psykosocial støtte
Terapeutisk forløb med 5 sessioner til at overkomme traumer.

160 kr./pers:  Kompetenceudvikling 
10 sessioner med undervisning af tøjproduktion for at brødføde familien.

650 kr./pers: Start-up træning
10 sessioner med undervisning i forretningsplan, økonomi og indkøb samt træning i at starte egen butik, fx bager, frisør.

1055 kr./pers: Giv et samlet forløb
Giv et samlet forløb med traumeterapi, psykosocial støtte, kompetenceudvikling og til sidst undervisning i opstart af forretning. 

 

Enhver gave er kærkommen!

650
dkk
Mission Øst traumebehandling yazier Irak

Rehma kæmper sig tilbage trods traumer og sorg

Rehma var 10 år, da IS invaderede Sinjar. Faderen, to brødre og en 14-årig søster blev ført væk og er ikke set siden. Rehma, moderen og to yngre søskende blev solgt og spærret inde i en kælder i Raqqa.

Efter 9 lange måneder slap de fri. Men angsten, sorgen og de 16 trappetrin ned til kælderrummet er for evigt printet ind i Rehmas sind. Læs hele Rehmas historie her>>

I dag er Rehma 17 år, og hun har selv opsøgt vores medborgercenter. Hun modtager samtaleterapi og maler for at udtrykke de følelser, hun ikke er i stand til at sætte ord på. Det er et lille skridt, og vejen er lang, men der er håb for traumeramte kvinder og piger som Rehma og for yazidierne i Sinjar.

Malerier udført af yazidikvinder og -piger

Den 11.03.22–01.04.22 udstiller vi malerier, piger som Rehma har malet i deres traumebearbejdning. Adgang er gratis.

Adresse: KulturStationen Humlebæk, Humlebæk Center 44

Åbningstid: Fre. kl. 15 - 17, lør.-søn. kl. 11-15.

Læs mere om udstillingen og historien bag malerierne

Del denne side