Vi er Mission Øst

Mission Øst hjælper hvert år hundredtusinder af udsatte mennesker i kriseramte lande.

Mission Øst er en international nødhjælps- og udviklingsorganisation, der arbejder i kriseramte lande i det tidligere Sovjetunionen, Mellemøsten og Asien. Baseret på vores værdier yder vi både akut nødhjælp under katastrofer og langsigtet udviklingshjælp til kriseramte lokalsamfund.

Mission Øst arbejder for at støtte sårbare mennesker og hjælpe udsatte lokalsamfund med at løfte sig selv ud af fattigdom og marginalisering. Vi arbejder både direkte med de mennesker, vi støtter, og sammen med lokale og internationale partnere og søger konstant at styrke vore hjælpeprogrammers relevans, effekt og bæredygtighed.

Vores arbejde bliver støttet af EU, FN, flere regeringer – bl.a. den danske og tyske – en række fonde, kirker og tusinder af private støtter, ikke mindst i Danmark.

Mission Øst er certificeret af Core Humanitarian Standard (CHS) og er medlem af CHS Alliance. Mission Øst følger Røde Kors' Code of Conduct og lever op til Sphere Projects standarder.

Vores historie

Mission Øst blev grundlagt i 1991 af René Hartzner og hans søn Kim Hartzner. René Hartzner havde rejst meget i Østeuropa under det kommunistiske styre og havde med egne øjne set de vanskelige vilkår, som nogle mennesker levede under. Dette havde en sådan indvirkning på René Hartzner, at han fandt det nødvendigt at gøre noget.
 
Kim Hartzner hørte sin far tale om hans erfaringer i Østeuropa og følte den samme iver efter at hjælpe. I 1991 startede René og Kim organisationen "Mission Øst" for at hjælpe mennesker i Østeuropa.
 
Siden er organisationen vokset, og arbejdet har bredt sig langt ud over det oprindelige østeuropæiske fokus til lande som Afghanistan, Tadsjikistan, Nepal og Nordkorea.

Bestyrelse og ledelse

Bestyrelsen består af 3-5 medlemmer, der vælges på Mission Østs generalforsamling for en periode af to år ad gangen. Mission Østs generalsekretær udpeges af bestyrelsen. Den samlede ledelse består af medarbejdere i ledende stillinger, der dækker relevante ansvarsområder i organisationen.

Ansatte i Mission Østs hovedkvarter

Mission Østs hovedkvarter er fordelt på to kontorer – i henholdsvis København og Bruxelles. Hovedkontoret i København tager sig af kommunikation, fundraising og administration, mens Bruxelles-hovedkontoret er ansvarligt for arbejdet ude i landene samt økonomi, HR og IT-support.

Mission East Deutschland er den seneste gren af Mission Øst og har kontor i Berlin.