Markant civil og humanitær støtte

Mission Øst havde i går fornøjelse af at deltage i lanceringen af den danske Ukraine-fond, som den danske regering og et bredt flertal i folketinget er blevet enige om.

Vi må desværre se i øjnene at krigen i Ukraine kommer til at tage tid, måske flere år. Ukraine-fonden skaber en platform for, at de forskellige danske aktiviteter kan arbejde sammen, hvad enten man laver udviklingshjælp eller er et privat firma, siger Betina Gollander-Jensen, Generalsekretær i Mission Øst.

Fonden vil have en samlet ramme på 7 mia. kr. og samtænke den militære, erhvervsmæssige og civile indsats. Den civile indsats er de aktiviteter, som Mission Øst og andre organisationer udfører. Her er der afsat 1,2 mia. kr. rettet mod akutte humanitære aktiviteter og langsigtet genopbygning.

Danmark skal selvfølgelig hjælpe i Ukraine som er vores nærområde. Samtidig håber jeg, at regeringen i den kommende finanslov dog også husker, at mange andre mennesker i andre lande lider. Vi må fortsat udvise barmhjertighed og støtte til nødlidende hvad enten de er i Syrien, Nigeria eller Ukraine, siger Betina Gollander-Jensen.

100
dkk

Donér