Mission Øst og Neo-Eco Ukraine vil sikre grøn genopbygning

Mission Øst og Neo-Eco Ukraine har underskrevet en samarbejdsaftale, som markerer begyndelsen på vores fælles indsats med de lokale myndigheder for at omdanne murbrokker fra krigsskadede bygninger til materialer til grøn genopbygning af landsbyer i Mykolaiv-regionen, som er blevet hårdt ramt af krigen.

Neo-Eco Ukraine har stor erfaring med at skabe infrastrukturprojekter med cirkulær økonomiske løsninger, og i løbet af de næste fire måneder vil vi sammen kortlægge behovene for genopbygning og tilgængeligheden af murbrokkematerialer og gennemføre en makroøkonomisk undersøgelse for at vurdere de lokale markedsaktørers affaldsforarbejdnings- og byggematerialeproduktionskapacitet.

Dette vil muliggøre en koordineret indsats og give os og andre mulighed for at bidrage til at styrke den cirkulære økonomi i Ukraine og dermed støtte en mere økonomisk overkommelig, klimafølsom og bæredygtig genopretning.


"Mission Øst er glade for at arbejde sammen med Neo-Eco Ukraine og støtter fuldt ud deres bæredygtige, datadrevne tilgang til genopbygningen af landet", siger Betina Gollander-Jensen, generalsekretær i Mission Øst. 
 
"Takket være vores partnerskab med Mission Øst vil Neo-Eco Ukraine kunne fortsætte sin innovative strategi til vurdering af skader i Mykolaiv. Vi håber, at dette bliver det første af mange samarbejder med denne førende danske filantropiske organisation," siger Bart Gruyaert, projektdirektør i Neo-Eco Ukraine.

330
dkk

Donér