Af Svend Løbner 28. nov 2019 | Mission Øst

Udstilling om handicap viser mod og viljestyrke

Bliv inspireret til at overvinde egne forhindringer gennem personer med handicap, der viser deres mod og viljestyrke i Spinderihallerne, Vejle, fra 3. december.  

Kulturmuseet Spinderihallerne i Vejle byder indenfor til udstilling, foredrag og film fra den 3. december 2019. I udstillingen ”Jeg kan – kan du?” kan man både møde lokale paraatleter og flyve med drone over Nepal i filmen ”Overcoming - om ikke at famle i blinde selvom man ikke kan se”. 

OL-vindere fortæller

De lokale paraatleter Daniel Wagner og Thomas Wetches fortæller deres historie og viser deres OL-medaljer. Deltagerne får også lov til at mærke Daniel Wagners specialdesignede sportsproteser i topmoderne kulfiber. Og sammenligne med fortidens træben, der ville gøre enhver pirat misundelig.

Et vilkår - ikke en begrænsning

I Kulturmuseets biograf vil du opleve to unge med synshandicap overvinde deres begrænsninger. I filmen ”Overcoming…” ser man Gohugora på 18 år gå frisk ad stejle bjergstier i Nepal og balancere på vaklende glatte sten over brusende floder. Og man ser Mathias på 17 år juble vildt, mens han scorer mål i Goalball herhjemme i Danmark. Begge blinde har overvundet deres handicap.

Trods kulturelle forskelle har de én ting til fælles: De vil blot behandles som almindelige unge – uden særlige hensyn. For dem er synshandicappet et vilkår, de må leve med - ikke en begrænsning. Så de kaster de sig ud i livet som overvindere.

Inspiration til alle

Filmen er produceret af hjælpeorganisationen Mission Øst. Fotograf og kommunikationsmedarbejder i Mission Øst Michael Schmidt fortæller om filmens tilblivelse i Nepal og Danmark ved åbningsreceptionen den 3. december kl. 16.

Udstillingen ”Jeg kan – kan du?” vises i anledning af Parasportens år 2019. Udstillingen vises – og filmen kører i loop – frem til den 5. januar 2020.

Donér