Udryddet sygdom bryder ud i Tadsjikistan efter 13 år

Nyt udbrud af polio, som FN har erklæret næsten udryddet på verdensplan, har allerede krævet mindst ét dødsoffer i Tadsjikistan, hvor polio blev udryddet i 1997. Mission Øst assisterer myndighederne i at stoppe virusset, der lige nu spreder sig med alarmerende hast.


Af Tania Maria Lüders Rusbjerg, journalist i Mission Øst

Tadsjikistans myndigheder vil vaccinere flere end 1 million børn mod polio inden for den næste måned. Siden landets sundhedsministerium og WHO (World Health Organisation) bekræftede virussets udbrud i Tadsjikistan i april, bliver der til stadighed rapporteret om flere og flere tilfælde.

Sygdommen, også kendt som børnelammelse, rammer især små børn og kan føre til permanente lammelser i arme og ben. I værste tilfælde er polio dødeligt. Selve virusinfektionen kan ikke behandles, når den først har ramt, og derfor er en hurtig forebyggende indsats yderst vigtig lige nu.

Mission Øst er, som den eneste danske nødhjælpsorganisation med egne projekter i landet, allerede i Tadsjikistan og arbejder i de landsbyer, hvor manglende hygiejne får polio til at spredes med lynets hast, og hvor information om vaccinen har svært ved at nå ud.

”Ved hjælp af vores allerede etablerede netværk tager vi ansvaret for at informere mindst 25.000 husholdninger i fjerne landsbyer, inden den tredje og sidste vaccinationsrunde finder sted i starten af juni,” siger Kim Hartzner, læge og generalsekretær i Mission Øst.

Sidste nyt: Udbrud af polio slået ned (klik her og læs)

Læs mere om Mission Østs arbejde i Tadsjikistan her

 
 
 
 

Nyheder fra Tadsjikistan

Ingen tilgængelige nyheder.