Udbrud af polio slået ned

Vaccinering af børn under seks år har virket i Tadsjikistan. Efter tredje vaccinationsrunde meldes der om langt færre tilfælde af polio, som brød ud i den tidligere sovjetrepublik i april måned.
 

Af Tania Maria Lüders Rusbjerg, journalist i Mission Øst
 
Flere end 1,1 million børn i Tadsjikistan er blevet vaccineret mod polio, og både landets egne myndigheder og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) fortæller, at indsatsen har standset virusset i at brede sig yderligere. Over 99 procent af den mest udsatte gruppe, børn under seks år, har fået vaccinen.

Med støtte fra danskerne har Mission Øst assisteret myndighederne i at stoppe virusset og brugt sit allerede etablerede netværk i Tadsjikistan til at oplyse om virusset og vaccinationsrunderne i afsidesliggende landsbyer, hvor information normalt har svært ved at nå ud. Flere end 131.000 indbyggere i flere end 90 landsbyer har modtaget oplysning om vaccinen. Blandt andet er 41.600 brochurer blevet delt ud, og 5.700 plakater og 10 store bannere hængt op i områderne.

Poliovirus, der fører til sygdommen børnelammelse, er ekstremt smitsomt og overføres ofte via fækalt forurenet vand. Tadsjikistan blev erklæret poliofrit i 1997.
 
Læs mere om Mission Østs arbejde i Tadsjikistan her

Nyheder fra Tadsjikistan

Ingen tilgængelige nyheder.