Nabobørnene ville ikke lege med Istammurodi. Han legede heller ikke med sine søskende. Altid var han vred, slog om sig og ødelagde ting. 
Da Mission Østs mobilteam fandt Istammurodi for et halvt år siden, havde den 14-årige dreng svært ved at kommunikere og udtrykke sig selv. Når han ikke kunne gøre sig forståelig, blev han frustreret og trivedes generelt dårligt.
”For at være helt ærlig, så troede jeg ikke, at der ville ske nogen ændringer med Istammurodi,” fortæller hans stedmor.
Istammurodis mor døde for flere år siden, og siden giftede faderen sig igen. Familien har kun elektricitet et par timer om dagen og må hente vand udenfor. Men efter at Mission Øst begyndte at arbejde med Istammurodi er meget blevet anderledes. 
 Det er ugens højdepunkt
”Efter et halvt års indsats kan jeg se en drastisk forandring. Ugens højdepunkt er blevet sessionerne med teamet fra Mission Øst,” fortæller hans stedmor.
 
Istammurodi lærer at håndtere sit talehandicap ved at bruge billeder, skriveredskaber og om muligt ord til at kommunikere. Det har fuldstændigt ændret drengens adfærd. Istammurodi er blevet roligere, er begyndt at lege med sine søskende og endda at hjælpe til derhjemme.
 
Istammurodi har også fået en bedre forståelse for sine egne behov og kan bedre tage sig af sin personlige pleje. Mission Øst har undervist Istammurodis stedmoder i, hvordan hun støtter ham, særligt i forhold til hygiejne og tøj, og dethar gjort hverdagen nemmere for hele familien.
 Tadsjikistans børn bliver fundet
Da Mission Øst begyndte at gå fra dør til dør i landsbyerne i regionen Penjakent i Tadsjikistan, blev 50 børn med handicap fundet. De var gemt af vejen, og myndighederne vidste intet om dem.
 
Ligesom i andre tidligere Sovjetrepublikker skammer forældrene sig, hvis de får et barn med handicap. De gemmer børnene for naboerne, og det er disse børn, Mission Øst finder. Efter blot et par måneders indsats i landsbyerne begynder forældrene nu selv at opsøge Mission Øst for at bede om hjælp til deres børn. Det viser, at der lige så stille begynder at blive rokket ved holdningen til handicap.