Jul 07 - Mission Øst starter samarbejde med Focus Humanitarian Assistance

Mission Øst og Focus Humanitarian Assistance (FOCUS) har underskrevet en aftale om at arbejde sammen om katastrofeberedskab i Tadsjikistan. Samarbejdet med FOCUS betyder en væsentlig udvidelse af Mission Østs netværk både i Tadsjikistan og internationalt.
For begge parter betyder aftalen en væsentlig forbedring af projekterne i Gorno-Badakhshan Autonomous Oblast, hvor FOCUS arbejder, og Khathlon og Sughd provinserne, hvor Mission Øst arbejder.

Til at starte med vil FOCUS og Mission Øst samarbejde i forbindelse med deres 2007-2008 projekter støttet af EU's Departement for Humanitær Bistand, ECHO. Derudover vil FOCUS som en del af aftalen forsyne Mission Øst med rådgivning om geografiske informationssystemer.

FOCUS Humanitarian Assistance hjælper mennesker med at reducere deres behov for humanitær hjælp, og hjælper dem til at blive selvforsørgende. I løbet af sine ti år i Tadjsikistan har FOCUS gennemført adskillige projekter med støtte fra regeringen og det tadsjikiske folk samt det internationale samfund. FOCUS startede med et projekt, der gjorde lokale samfund opmærksom på risikoen for oversvømmelse i Sarez søen og har i løbet af de sidste fem år udvidet sine aktiviteter sammen med Europa-Kommissionen og den schweiziske, japanske og amerikanske regering. Herigennem er flere end 300 risikovurderinger blevet udført, 70 trådløse kommunikationsradioer er blevet installeret og 150 katastrofeforebyggende projekter er gennemført i GBAO-området. FOCUS’ fjerde projekt støttet af ECHO vil sprede arbejdet fra de forrige tre projekter til 40 nye landsbyorganisationer i GBAO.

Læs mere om Mission Øst i Tadsjkistan her

Donér