Mission Øst Tadjikistan

En samlet indsats for Amir

Familie stod med total afmagt, da de fandt ud af at deres 11-årige søn, der lider af angst, havde en svulst. I dag er familien dybt taknemmelig for den støtte de har modtaget fra landsbyboerne og Mission Østs partnerorganisation i Tadsjikistan.

Zarina bor i en fjerntliggende landsby i Tadsjikistan med sin mand og deres to børn. Hendes hverdag er fuld af bekymring, stress og tunge tanker:

”Min lille søn Amir lider af angst. Han har søvnproblemer og den seneste tid besvimer han hele tiden. Nu har lægerne fundet en svulst i hans næsehule, der giver ham anfald af åndenød,” fortæller en bekymret Zarina.

Zarinas familie lever på kanten af samfundet og står tilbage med total afmagt, da det akutte behov for en operation til 11-årige Amir opstår. Hverken Zarina eller hendes mand har nogen officielle papirer, der kan vise hvem de er, eller hvor de kommer fra. Konsekvenserne for familien er, at de står uden de ydelser en stat kan give.

Afskåret fra rettigheder

Mission Østs lokale partnerorganisation Nuri Umed træder til og skaffer officielle papirer til familien. Nuri Umed oplyser også Zarina om familiens rettigheder og hjælper hende med at ansøge om et såkaldt fattigdomsbevis, som giver adgang til offentlige ydelser inklusiv gratis lægehjælp. I landsbyen spreder ordet sig hurtigt om lille Amirs alvorlige tilstand og en indsamling bliver stablet på benene for at støtte familien yderligere.

Mission Øst: Hjælp til sårbare mennesker. Tadjikistan

”Jeg var overbevist om at min families problemer var uløselige, og at ingen kunne høre mine råb om hjælp. Men med fuld støtte fra vores landsby og organisationen Nuri Umed kunne lægerne på børnehospitalet hjælpe vores Amir. Jeg og min familie er så taknemmelige,” fortæller en lettet Zarina.

Efter en succesfuld operation kunne Amir komme hjem og starte et forløb på Nuri Umeds rehabiliteringscenter, hvor han i dag modtager behandling og får værktøjer til at håndtere sin uro og angst.

100
dkk

Donér

dkk