Siden invasionens start har vi sammen støttet 100.000 ukrainere, bl.a. med mad, traumebehandling og genopbygning.

Hjælp de fordrevne fanget af krigen i Ukraine

450
dkk

Donér

Dagligt hører vi om, at krigen i Ukraine skaber voldsomme flygtningestrømme ved grænseovergangene til EU. Vi står klar til at tage imod og hjælpe dem i sikkerhed. Men vi må ikke glemme, at flertallet af mennesker på flugt fra krigshandlingerne lige nu befinder sig inde i selve Ukraine, fordrevet af bomber, nød og krig. Det, de kaldte hjem, eksisterer ikke længere. 

Byer og huse er smadret eller plyndret. Mange familier, ældre, syge og traumatiserede har ikke kræfter – eller vilje – til at forlade deres hjemland.


De har brug for hjælp, og Mission Øst er i stand til at levere den. Sammen med vores partnere og netværk af lokale, frivillige organisationer bringer vi forsyninger frem til kirker, skoler, vandrehjem og private – altsammen leveret til de rigtige mennesker, styret og støttet af Mission Øst.


Antallet af fordrevne stiger dag for dag, og der er knaphed på mad.

Hjælp de fordrevne, syge og sårede i Ukraine. Send dit bidrag allerede i dag!

Sådan giver du mad til en hel familie i 14 dage for kun 450 kr.

En familie, der er strandet i det vestlige Ukraine, får udleveret mad til 14 dage ad gangen. Pakken består bl.a. af:
• Mel, nudler, dåsemajs og ris
• Mælk, smør, ost og mysli
• Madolie, suppepulver
• Salami, fiske- og dåsekonserves
• Langtidsholdbart brød


I alt ca. 10 kg fødevarer til 2 ugers forbrug. Pris 450 kr.

UKRAINSKE FORDREVNE: Hjælp os med at blive sammen som familie

Skal de ukrainske kvinder og børn flygte over grænserne til sikkerhed i EU eller skal de blive sammen med deres mænd og ældre? Det er det svære valg som tusinder af familier må træffe i disse dage.

Mange familier er strandet i det vestlige Ukraine, hvor de venter på at krigen enten skal stoppe eller om de må flygte ud af landet. 

Befolkningstallet er i flere byer firdoblet. De mangler mad, hygiejneartikler, husly og har behov for psykologisk førstehjælp. Du kan hjælpe disse mennesker med mad og fornødenheder, der distribueres direkte til de nødstedte gennem lokale, frivillige netværk. 

Mission Øst koordinerer 400 frivillige hjælpere i samarbejde med Medair, der ud over at hjælpe ved grænsen til Polen nu også har oprettet feltoperationer inde i selve Ukraine. Mission Øst samarbejder også med HBAid ved den ungarske grænse og med kirker og kommuner i det vestlige Ukraine.

Mission Øst lokal partner Ukraine

Flygtet fra luftbombardementer

Lyudmila måtte flygte med sin lille søn på kun 20 måneder. Lyudmilas hjemby i det østlige Ukraine blev bombet fra luften. En enorm eksplosion lige uden for familiens hus blæste alle vinduer og døre ind og kastede hende på gulvet.

Sammen med sin mand og to små børn søgte de ly i husets kælder. Da de vågnede næste morgen, så familien at nabohuset var totalt ødelagt. De pakkede hurtigt det mest nødvendige og skyndte sig af sted.

Familien er nu kommet sikkert frem til en skole i den vestukrainske by Berehove, hvor de modtager hjælp fra frivillige støttet af Mission Øst.

Del denne side