Annelise Würtz sælger sine smukke figurer til fordel for Mission Østs arbejde.

Salg fra papirfigurer går til Nordkoreas mest udsatte

Annelise Würtz bruger vinteren på at lave smukke og raffinerede figurer af papirstrimler – en del af overskuddet går til Mission Østs arbejde blandt sultende familier i Nordkorea.

Annelise Würtz fortæller: ”Jeg har altid været imponeret over Mission Østs arbejde,” som begrundelse for, at det lige var Mission Øst, hun valgte at støtte, da hun i 2016 med stor begejstring kastede sig over at lave og sælge figurer af papir-strimler – de såkaldte quilling-figurer. 

”I tager hånd om nogle vigtige problemer, for eksempel den måde, I har synliggjort dem med handicap på i Tadsjikistan og har sørget for børn på børnehjem i Nordkorea. I det hele taget er der ikke mange, der arbejder ovre mod øst, og her er Mission Øst et frisk pust,” siger hun. 

”Jeg var vildt betaget”

Om sin passion for at lave de raffinerede figurer af papirstrimler fortæller hun: 

”Det begyndte i juli 2016, hvor jeg var til Y’s Men’s årsmøde i Sønderborg. Her var der en bod, der solgte quilling-figurer. Jeg blev helt vildt betaget af dem og skyndte mig ind til papirmuseet i Gråsten, hvor man kan købe et begynderkit. Jeg blev meget grebet af det og har nok for flere tusinde kroner liggende til at sælge,” fortæller Annelise.

”Man kan lave dem i alle mulige forskellige farver, men jeg synes, at de hvide er så elegante, så dem holder jeg mig til,” slutter hun. 
 

Hvad er quilling?

Quilling er en papirteknik, hvor papirstrimler rulles, formes og limes sammen til dekorative design.  Quilling teknikken går langt tilbage i tiden. I renæssancen begyndte nonner og munke at lave quilling-figurer ved at bruge strimlerne fra renskæring af håndlavede bøger til sirlige dekorationer.

Køb Annelises figurer og støt Nordkoreas udsatte!

Ring til Annelise Würtz på telefon 20 94 62 81 eller skriv på annelise.wurtz@hotmail.com.

PRISER: 25 pr. stk. eller 50 kr. for tre stk.