Pressemeddelelse: Dansk nødhjælp på vej til Nordkorea

I slutningen af oktober sender Mission Øst 170 tons mad til sultende vuggestue- og børnehavebørn i Nordkorea. AlertNet har netop offentliggjort billeder af den humanitære katastrofe.

Det er nu anden gang, at Mission Øst sender nødhjælp til Nordkorea, og denne gang er mængden firedoblet for at svare på befolkningens desperate behov for hjælp.

FN vurderer, at 6,1 millioner nordkoreanere har akut brug for hjælp og sender i slutningen af denne måned sin humanitære chef Valerie Amos til landet for at vurdere behovet for hjælp. AlertNet, som er en humanitær nyhedsservice leveret af Thomson Reuters Foundation, har netop været i Nordkorea og har offentliggjort billeder af voldsomt underernærede børn samt en specialrapport om situationen.

- Jeg har aldrig set noget lignende, og vi må handle nu, hvis ikke det skal koste rigtig mange liv. I 1990’erne døde op mod 1 million nordkoreanere af sult, og vi frygter, at en lignende situation er undervejs, siger generalsekretær for Mission Øst, Kim Hartzner.

Mission Øst er den eneste danske nødhjælpsorganisation, der leverer fødevarer til Nordkorea og sendte i juni 52,5 tons nødhjælp til landets nordvestlige provins North Pyongan. Denne gang leverer Mission Øst 170 tons nødhjælp til børn i vuggestuer og børnehaver i den sydøstlige provins Kangwon med hjælp fra private støtter og donorer.

- Sidst vi var i Nordkorea så vi med egne øjne, hvor desperat behovet er. Næsten alle børn vi så, var moderat til svært underernærede, og forholdene er ikke blevet bedre siden. Snarere tværtimod. Vi er taknemlige for igen at kunne tage af sted med nødhjælp til nordkoreanerne, men behovet er kæmpestort. Der er brug for al den hjælp, der overhovedet kan skaffes, siger Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner, der appellerer til, at både private og offentlige donorer giver penge til hjælp til Nordkorea.

FN’s Fødevareprogram (WFP) begyndte tidligere i år at samle midler ind til nødhjælp til Nordkorea fra det internationale samfund, men indtil videre har de kun modtaget 30 procent af det, de skal bruge. Det gør den humanitære krise i Nordkorea til en af verdens mest underfinansierede.

Sulten i Nordkorea er blandet andet forårsaget af en hård vinter og flere oversvømmelser, som har ødelagt høsten i flere omgange.
 

Se Reuters billeder og rapport på AlertNet.

Se FN’s Fødevareprograms vurderinger på www.wfp.org under Democratic People’s Republic (DPRK)

For yderligere oplysninger og kommentarer kontakt venligst Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner på telefon 3961 2048 eller journalist Maria Callesen på telefon 3961 2048 eller på e-mail maria.callesen@missioneast.org
 

Nyheder fra Nordkorea

Ingen tilgængelige nyheder.