Pressemeddelelse: 20.000 børn i Nordkorea får nu dansk nødhjælp

Hjælpeorganisationen Mission Øst er den eneste danske ngo, der uddeler fødevarehjælp i Nordkorea. Den hjælp kommer nu tusindvis af børn til gode.

Fra slutningen af juni uddeler Mission Øst livsvigtigt ernæringstilskud til 20.000 nordkoreanske børn i vuggestuer, børnehaver og på børnehjem.

Generalsekretær i Mission Øst, Kim Hartzner, understreger, at der er stor brug for hjælpen.
 
- Sidst vi var i Nordkorea, så vi med egne øjne, hvor desperat behovet er. Næsten alle børn vi så, var moderat til svært underernærede, og forholdene er ikke blevet bedre siden. Vi er taknemlige for igen at kunne tage af sted med nødhjælp, men behovet er fortsat enormt, siger Kim Hartzner, der er taget til Nordkorea for at følge uddelingen i perioden den 26. juni til den 5. juli.
 
Børnene får kun sparsomme rationer af ris og majs, og det betyder, at mange er kronisk og akut underernærede. Det er derfor helt afgørende for børnenes overlevelse og ikke mindst deres fysiske og mentale udvikling, at de får hjælp.
 
- Vi har en unik mulighed for at yde humanitær bistand i et af verdens mest lukkede lande, hvor befolkningen og ikke mindst børnene lider voldsomt. Op mod 400.000 underernærede børn har akut brug for hjælp, så det haster. I 1990’erne døde op mod 1 million mennesker af sult, og vi frygter, at en lignende situation kan gentage sig, siger Kim Hartzner, der appellerer til, at både private og offentlige donorer hjælper de nødlidende i Nordkorea.
 
Mission Øst overvåger omhyggeligt uddelingen af nødhjælpen, som sker efter gældende humanitære principper. Mission Øst har flere gange uddelt nødhjælp i Nordkorea og foretager stikprøvekontroller og optællinger for at sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den.
 
Pr. 1. maj i år er kun 38 procent af FNs budget for nødhjælp til Nordkorea i 2012 kommet ind. Ifølge FN gør det den humanitære krise i Nordkorea til en af verdens mest underfinansierede.
 
Yderligere kommentarer: Generalsekretær Kim Hartzner på tlf. 39 61 20 48
Yderligere information: Journalist Maria Callesen eller journalist Tania Rusbjerg på tlf. 39 61 20 48

 

Nyheder fra Nordkorea

Ingen tilgængelige nyheder.