Mission Øst: ”Kritisabelt at pengene ikke bliver fordelt mere ligeligt”

Den danske regering har besluttet at sende 63 millioner kroner til Afrikas Horn. Konsekvensen er, at massive behov i blandt andet Nordkorea bliver nedprioriteret og glemt. Det frygter den danske nødhjælpsorganisation Mission Øst.

 
Forfærdelige billeder af sultne og tørstige mennesker fra Afrikas Horn fylder i disse dage medierne. Der er brug for hjælp. Men behovet er mindst lige så stort i Asien, hvor to tredjedele af verdens fattige bor.
 
”Det store fokus på Afrika truer med at skubbe asiatiske befolkninger med meget store behov ud i glemslen. I Nordkorea står seks millioner mennesker over for en truende hungersnød, og der er voldsomt brug for hjælp. Men den danske regering har valgt at give 63 millioner kroner til Afrikas Horn, og det betyder, at der ikke er flere midler tilbage til andre befolkninger i nød. Det er kritisabelt, at pengene ikke bliver fordelt mere ligeligt,” siger generalsekretær for den danske nødhjælpsorganisation Mission Øst, Kim Hartzner, som for nylig var i Nordkorea.
 
Ifølge FNs Verdens Fødevareprogram trues seks millioner mennesker i Nordkorea lige nu af hungersnød. Behovet er enormt, og Mission Øst uddelte derfor hen over sommeren 52,5 tons nødhjælp til nordkoreanske børn. Det er dog kun en dråbe i havet i forhold til det antal mennesker, der har brug for mad. FN’s Verdens Fødevareprogram anslår, at der er brug for nødhjælp til en værdi af 504 millioner dollars.
 
”I mange år er de fleste økonomiske midler gået til afrikanske lande, men det er ikke den eneste verdensdel, hvor folk dør af sult og katastrofer. Den danske befolkning bør forvente en politisk vilje til at fordele pengene og fokus ligeligt. Den danske regering bør hæve blikket og se mod Asien. Den nordkoreanske befolkning har desperat brug for, at der bliver sendt nødhjælp til landet,” siger Kim Hartzner.
 
Se billeder og video fra besøget i Nordkorea her.
 

Nyheder fra Nordkorea

Ingen tilgængelige nyheder.