Et spørgsmål om liv og død

Tyfoner og oversvømmelser har forårsaget voldsomme ødelæggelser i Nordkorea. Generalsekretær Kim Hartzner vendte i slutningen af august 2012 hjem efter et besøg i landet, som i forvejen kæmper for at forsørge sin befolkning.
 
Se billederne og læs hans beretning her:
"I slutningen af august 2012 kom jeg hjem fra en yderst dramatisk rejse til Nordkorea.

Du kan se billeder fra Nordkorea ved at klikke her
 
Efter fem på hinanden følgende naturkatastrofer har de 24 millioner nordkoreanere været udsat for en sjette – to tyfoner med tre ugers mellemrum, og yderligere to i vente denne uge. Efter den første tyfon i slutningen af juli blev flere end 212.000 hjemløse og 65.000 hektarer landbrugsjord ødelagt.
 
169 blev fundet døde og 400 meldtes savnede. Med yderligere tre tyfoner i august er alle disse dystre tal steget betragteligt, uden at der endnu findes et samlet overblik. Jeg besøgte flere familier, der havde mistet alt og så de enorme skader, vandmasserne havde medført. Et af de største problemer er forsyningen af rent drikkevand, som er ødelagt for store dele af befolkningen, og hvor Mission Øst vil gøre en indsats.
 
Læs mere om fødevaresituationen i Nordkorea her

Jeg var igen nede i den sydlige del af landet, hvor Mission Øst fordeler fødevaretilskud til 20.000 udsatte børn og gravide. Det var en stor glæde at se, at hjælpen havde hjulpet de fleste af børnene gennem en svær tid med begrænset mad. Men forfærdeligt at se, at de dårligst stillede børn behøver endnu mere hjælp bare for at overleve. Flertallet af de 721 børn på tre børnehjem er præget af underernæring, flere af dem med risiko for at dø. Mission Øst vil gøre alt, vi kan, for at hjælpe disse børn, men vi behøver mere støtte."
 
Se filmen om børnene på børnehjemmene i Nordkorea her 
 
 

Nyheder fra Nordkorea

Ingen tilgængelige nyheder.