Er der håb i verdens mest lukkede land?

Der er håb for Nordkoreas befolkning. Det erfarede Kim Hartzner, da han besøgte Nordkorea i november måned. Det blev et livsbekræftende besøg, hvor han så de enorme fremskridt, der er blevet gjort, siden Mission Øst begyndte arbejdet i 2012.

Afkræftede, apatiske børn med tændstiktynde arme og ben på kolde betongulve var synet, der mødte Kim Hartzner, da han besøgte børnehjemmet i Haeju i 2012. Børnenes liv hang i en tynd tråd, og det forekom umuligt at kunne gøre en forskel i al den elendighed.

I dag har børnene fået nyt liv. De udhulede kinder er blevet runde og røde. Livslysten glimter i deres øjne, og de er ivrigt optaget af at udforske og afprøve de nye farvestrålende legeredskaber, som Mission Øst forsynede børnehjemmet med i efteråret. Legetøjet og redskaberne skal stimulere deres motorik og sanser og dermed give dem nye muligheder for at udvikle sig fysisk og motorisk.

“Det er fantastisk at se, hvordan børnene for første gang prøver at lege med deres nye legetøj,” siger Kim Hartzner efter besøget. 

Nyheder fra Nordkorea

Ingen tilgængelige nyheder.