Maryam modtager kontanthjælp fra Mission Øst.
Af Svend Løbner 3. maj 2023 |

Ekstra håndsrækning til brandofre, der har mistet alt

En ulykke kommer sjældent alene. Det må mennesker sande i Nigeria, hvor de ikke blot drives på flugt af terror, men også hærges af brande i flygtningelejre. Mission Øst samler ind til ofrene.

En række pludselige brande hærger for tiden flygtningelejre i det nordøstlige Nigeria.

Alene i Musa-lejren, der huser over 50.000 mennesker på flugt fra terror og sult, mistede 554 familier for nylig både hytter, identitetspapirer, rationeringskort og vigtige ejendele i en voldsom lejrbrand.

Kun asken er tilbage

Alt er gået til. Kun asken er tilbage, og de ramte familier må rykke sammen hos naboer, indtil hjælpen når frem.

Mission Øst reagerede omgående med hjælp, så i første omgang 150 af de mest sårbare familier kan få livsnødvendigt kogegrej, vandbeholdere, hygiejneartikler, tøj og tæpper.

Sultkatastrofe truer i tørken

Organisationen arbejder allerede i Borno-statens tørre ørkenområder med at hjælpe fordrevne mennesker gennem en truende sultkatastrofe.

En af dem er Maryam Usman, der er enke og eneforsørger for syv børn. Hendes mand blev dræbt af Boko Haram, da terrorbevægelsen angreb hendes landsby. Hun flygtede over hals og hoved sammen med børnene og kom til lejren, hvor Mission Øst nu yder kontant nødhjælp gennem partnerorganisationen ZOA.

Sendte børnene ud for at tigge

Pengene falder på et tørt sted, for Maryam havde solgt ud af sine fødevarer for at betale transport til lejren og kun havde mad til at brødføde familien i 17 dage. Så børnene blev sendt ud for at tigge. Men med omkring 800 kroner om måneden fra Mission Øst, er der ikke brug for at tigge mere.  

Mission Øst samler ind til den akutte krise for at kunne give yderligere hjælp til de mange, der har mistet hus og hjem og livsgrundlag i lejrbrandene.

Donér