Af Svend Løbner 9. jan 2023 |

Mission Øst er med i DR’s Danmarks Indsamling

Når den storstilede tv-indsamling går over skærmen på DR1 lørdag den 4. februar er Mission Øst med til at omsætte nogle af pengene til at brødføde underernærede børn i Nigeria.

Hvert år går DR sammen med danske ngo’er om at samle ind til udviklingshjælp til verdens brændpunkter. Den 4. februar 2023 fokuserer den store tv-indsamling på verdens sårbare børn. Mission Øst modtager en andel af de indsamlede midler, som går til at hjælpe børn i Nigeria, der er klemt i en årelang konflikt mellem terrorgrupper og regeringsstyrker.

Krig, konflikt og katastrofe går især ud over børn. I de nordøstlige Nigeria befinder 4,9 millioner børn sig lige nu i en humanitær krise, fordi deres familier må flygte fra hjem, marker og husdyr på grund af terrorangreb fra Boko Haram og Islamisk Stat. 1,7 millioner børn under fem år er lige nu akut underernærede.

Mission Øst har en lang tradition for at kanalisere danskernes gavmilde donationer gennem Danmarks Indsamlingen til organisationens målrettede projekter i Nepal, Irak, Syrien og nu Nigeria. Det aktuelle projekt vil undervise internt fordrevne familier i ernæring og dyrkning af grøntsager, etablere køkkenhaver og igangsætte indtægtsskabende aktiviteter, så de kan brødføde deres børn.

Mission Øst er en international hjælpeorganisation grundlagt i Danmark. Organisationen hjælper sårbare mennesker og lokalsamfund i Afghanistan, Armenien, Irak, Libanon, Myanmar, Nepal, Nigeria, Nordkorea, Syrien, Tadsjikistan og Ukraine. Mission Øst er certificeret efter den prestigefyldte kvalitetsstandard Core Humanitarian Standard.

Foto øverst er taget af Mission Østs samarbejdspartner ZOA.