Vand og sanitet giver sundere lokalsamfund i Nepal

Adgangen til rent vand og hygiejnevanerne blandt Nepals bjergfolk er blevet markant forbedret.

Siden Mission Øst begyndte at arbejde med vand, sanitet og hygiejne i Nepal i 2008, har den fattige befolkning fået bedre vilkår. Det er konklusionen på en ny rapport, som også indeholder de erfaringer, der er blevet gjort.
 
Arbejdsbyrden for de nepalesiske kvinder er blevet mindre, fordi de skal bruge mindre tid på at skaffe vand. Det frigiver mere tid til børnene, som de derfor kan tage sig bedre af. De bedre hygiejnevaner og adgangen til rent drikkevand har derudover fået antallet af tilfælde af vandbårne sygdomme til at falde i forhold til tidligere.
 
Det er vanskeligt at arbejde med vand-, sanitet- og hygiejneprogrammerne i den bjergrige region, Karnali, fordi den ligger så afsides. Derudover er kommunikationen mangelfuld, arbejdsvilkårene hårde og området er geografisk stort. Dertil kommer vanskeligheder med transport, analfabetisme og et lavt vidensniveau. Mission Øst afhjælper lokalsamfundenes behov ved at arbejde med at forbedre adgangen til rent drikkevand, hygiejne og sanitet.
 
Den lokale implementeringspartner, KIRDARC, har gjort arbejdet muligt ved at bruge sin organisatoriske kapacitet, erfaring og kendskab til lokalsamfundene.
 
Rent drikkevand til flere end 19.000
Mission Øst har arbejdet med vand, sanitet og hygiejne blandt 18 landsbyudviklings-kommiteer (VDC’er), og det har resulteret i rent drikkevand til 3.049 husholdninger med et samlet antal personer på 19.250. Ligeledes har eleverne på 23 skoler og 3 sundhedsklinikker nu adgang til vand- og sanitetsfaciliteter. Derudover er 22.855 mennesker blevet tilgodeset gennem øget bevidsthed og viden om hygiejne og sundhed i distriktet Humla.
 

Klik her for hele rapporten om Mission Østs WASH aktiviteter med KIRDARC og erfaringer i Karnali 2008-2011
 
 

Donér