Forestil dig, at du skal dele din læge med 40.000 andre mennesker. Og forestil dig så, at du skal vandre i flere dage på smalle stier over bjerge og faldefærdige broer for at komme hen til ham. Alt imens feberen raser i din krop.
For mange kvinder, børn og mænd i et af Nepals allerfattigste områder, Humla, er det én af de barske realiteter, de må leve med hver dag.
Derfor planlægger Mission Øst at afholde en sundhedslejr, der skal lære befolkningen at tage bedre vare på sig selv, når lægen er adskillige bjerge væk. Og der er hårdt brug for hjælpen udefra.
Et hold fra Mission Øst har for nyligt set med egne øjne, hvordan de mennesker, der bor i Humla, lider. Børn såvel som voksne sulter – cirka halvdelen af alle børn i det sydlige Soru-bælte er underernærede. Møgbeskidt drikkevand gør dem syge. Indendørs madlavning over åben ild giver dem røgforgiftning. Og alt for mange kvinder oplever problemer i forbindelse med deres graviditet.
Der kan gøres noget ved problemerne. Det er alt sammen sygdomme, der nemt kan forhindres eller behandles. Men befolkningen ved ikke selv hvordan, og der er indtil videre ingen, der har hjulpet dem.
Sundhedslejren vil redde liv og komme op til 8.000 mennesker til gavn.
Men undervisning i sundhed og hygiejne er ikke nok, hvis befolkningen ikke kan praktisere den bagefter. Derfor er Mission Øst i gang med at starte nye projekter i det fattige Humla, så befolkningen for eksempel får adgang til rent drikkevand.
Læs mere om nye projekter i Nepal i Mission Østs blad, der udkommer i juli 2007