Rent drikkevand til 1.000 fattige i Nepal inden vinteren

Mission Østs nye landeleder i Nepal, Alessandra Radaelli, har tidligere på året besøgt Karnalizonen i Nepal, hvor Mission Øst i 2007 gik i gang med at hjælpe den ekstremt fattige bjergbefolkning.

Efter flere dage til fods i bjergene nåede Alessandra Radaelli og hendes team frem til landsbyerne, hvor de oplevede, hvordan arbejdet med at skaffe rent drikkevand og sikre indbyggerne en garanti mod sult gik som planlagt.

Allerede i december 2006 rejste et hold fra Mission Øst ud til landsbyerne i bjergområdet for at klarlægge behovet for hjælp. Det var et chokerende syn, der mødte holdet; børnene havde udspilede maver på grund af en voldsom underernæring, manglen på rent drikkevand var skyld i adskillige sygdomme som malaria og diarré, og befolkningen var fuldstændig uvidende om helt basale hygiejneregler, der kan beskytte dem mod sygdomme.

Mission Øst arbejder i øjeblikket blandt andet på at bygge og reparere vandsystemer. På grund af arbejdet vil cirka ét tusind mennesker have adgang til rent drikkevand før vinteren. Projektet mødte udfordringer i form af blandt andet monsoon-regn og transportproblemer. De få transportmuligheder og prioriteringen af overlevelsespakker har udsat færdiggørelsen af projektet, der gjort muligt med hjælp fra vores private støtter og AEC-Fonden.

Med nye bevillinger fortsætter Mission Øst arbejdet i Karnalizonen, hvor befolkningen blandt andet har brug for mere viden om landbrug for at sikre sig nok mad til hele året.

Se flere billeder fra landsbyerne i Karnalizonen
Læs mere om de indledende besøg i Karnalizonen her

Opdateret oktober 2008