Pressemeddelelse: Vand og husly til jordskælvets ofre i Nepal

Mission Østs eksperter er lige nu ved et epicenter for weekendens voldsomme jordskælv i Nepal. Der meldes om over 50 efterskælv efter jordskælvet lørdag, der dræbte mindst 4.700. Tusinder er kvæstede af nedstyrtende bygninger, hundredtusinder er hjemløse, og over en million mangler mad i det fattige land.

Mission Øst arbejder nu i fire landsbyer i Sindhupalchowk-distriktet nordøst for Katmandu. De lokale myndigheder har givet Mission Øst ansvaret for området som eneste hjælpeorganisation.

Sindhupalchowk har det højeste antal døde i forhold til indbyggertallet. Op til 90 procent af husene er ødelagt i en grad, så de ikke egner sig til beboelse og risikerer at styrte sammen ved de hyppige efterskælv.

I alt 2228 familier er nu hjemløse i de fire landsbyer Bothechaur, Haibung, Thokani og Sindukot. Omkring 13.000 mennesker er direkte berørte af katastrofen i de fire landsbyer.

Mission Øst er på pletten lige nu og sørger for akut nødhjælp til de mange, som har mistet både hjem, familie og førlighed. Bl.a. uddeles presenninger for at give husly til hver af de berørte familier. Og eksperterne medbringer vandrensningstabletter nok til 720.000 liter drikkevand.

Mission Øst har arbejdet med katastrofeforebyggelse i Nepal siden 2009, kender de lokale myndigheder og samarbejder tæt med den lokale NGO Nepal National Dalit Social Welfare Organisation (NNDSWO), som længe har arbejdet netop i Sindhupalchowk-distriktet.

Hjælpen rækker videre end vand og husly – for Mission Øst arbejder tæt sammen med Tearfund og med Medair, som har speciale i akut lægehjælp til kvæstede og sårede efter katastrofer. Det gør, at danske givere for under 10.000 kroner kan oprette en veludstyret nødklinik og for kun 1.000 kroner kan sponsorere en sundhedspakke med medicin og hygiejneartikler til 100 personer.

Du kan hjælpe ofrene:

SMS: Send ’Nepal’ til 1245 og støt med 150 kr.
Netbank: Reg. Nr. 3170, Konto nr. 10243327 (marker 'Nepal jordskælv')
Eller betal direkte på vores hjemmeside

 

 

Sms-indsamlingen til Nepal er sponsoreret af Inmobile.dk. Inmobile er en online sms-løsning, hvor du bl.a. kan opsætte sms indsamlinger, sms konkurrencer, sms afstemninger etc. Deres sms gateway har en lang række muligheder, som du kan prøve gratis i 14 dage.

Donér