Pressemeddelelse: Mission Øst sender eksperter til jordskælvs epicenter i Nepal

Den danske hjælpeorganisation sender kommunikationsfolk og ingeniører med ekspertise i katastrofehåndtering til området nordvest for Katmandu.

3000 mennesker har mistet livet og over 6000 er sårede efter jordskælvet lørdag – og en serie efterskælv søndag – i området omkring den nepalesiske hovedstad Katmandu.

Den danske hjælpeorganisation Mission Øst har siden 2009 arbejdet med katastrofeforebyggelse i landsbyer på Himalayas bjergskråninger og sender nu ingeniører med ekspertise i vandsystemer og byggekonstruktioner til epicentret for de voldsomme jordskælv 80 kilometer nordvest for Katmandu.

Mission Øst har foreløbigt anvendt DKK 500.000 af de fleksible midler fra det danske udenrigsministerium til indsatsen.

Det skønnes at omkring 200.000 nepalesere bor i usle telte i lejre udenfor Katmandu. Ingen vover sig ind i deres huse af frygt for at husene kollapser.

Seks af Mission Østs ingeniører sendes i dag til området nær epicentret. I aften sendes yderligere koordinatorer og kommunikationsfolk fra København og Bruxelles til Katmandu for at lede forundersøgelsen og sende helt friske oplysninger om situationen til Danmark og Mission Østs samarbejdspartnere i andre lande.

Fra Bruxelles kommer Mission Østs operationschef Peter Drummond Smith og landechef med ansvar for Nepal Alex Ramos. Fra København sendes antropolog og redaktør ved Mission Østs magasin Line Højland.

Mission Øst er medlem af Integral Alliance, der har 20 medlemsorganisationer og tilsammen arbejder i 80 lande og gennem 650 lokale ngo’er.

Donér