Mission Øst vil beskytte 30.000 jordskælvsofre mod smitte fra monsunregnens vandmasser

Mission Øst uddeler presenninger og hygiejneudstyr til omkring 7.000 familier tæt ved jordskælvets epicenter i Nepal. Frivillige hjælper svage med at opstille telte, og medarbejdere underviser i hygiejne og opstilling af latriner.

Om en måned vil vandmasser skylle ned over millioner af ofre for jordskælvet i Nepal. Hjælpeorganisationen Mission Øst arbejder lige nu på højtryk for at give de svageste grupper i afsidesliggende landsbyer tag over hovedet og rent vand at drikke.

Lastbil efter lastbil sendes op til ni landsbyer i Sindhupalchowk-distriktet nordøst for den nepalesiske hovedstad Katmandu. Presenninger, reb, vanddunke, øser og vandrensningsmidler skal beskytte omkring 7.000 familier – over 30.000 mennesker – mod monsunregnen og de sygdomme, der uvægerligt vil komme i dens kølvand

Monsunregnen ventes at ramme området om cirka en måned. Når regnen begynder at skylle ned over sammenstyrtede huse med ødelagte kloaksystemer, er der stor risiko for, at bakterier vil blande sig med drikkevandet og smitte børn, voksne og ældre med sygdomme som kolera og tyfus.

- Det er en kamp mod tiden at give beskyttelse til befolkningen, der har levet ude i det fri, enten fordi de ikke tør vende tilbage til deres huse af frygt for sammenstyrtninger, eller fordi deres hus simpelthen ikke er der mere.  Når vandmasserne først skyller ned over ruinerne, blander sig med kloakvand, rotter og døde dyr og bliver til mudder,, risikerer sygdomme at sprede sig som en epidemi, fortæller generalsekretær Kim Hartzner, der også er læge.

Han appellerer til alle hjælpeorganisationer om at koncentrere hjælpen til de svageste samfundsgrupper. Ellers vil det samlede dødstal efter jordskælvet stige eksplosivt.

I tæt samarbejde med lokale partnere uddeler Mission Øst presenninger presenninger og hygiejneudstyr i ni landsbyer i Sindhupalchowk-distriktet nordøst for Katmandu. Tirsdag var hjælpen kommet  over 1.096 familier til gavn i Bothechour, og de kommende dage fortsætter indsatsen i bl.a. Haibung, Thokani og Sindhukot, indtil alle de landsbyer, Mission Øst har fået ansvar for at hjælpe, er dækket ind. De ni landsbyer består tilsammen af 6.896 familier svarende til 30.819 enkeltpersoner.

Mission Øst fokuserer på de svageste samfundsgrupper, børnene, de ældre og personer med handicap.

- Derfor kommer vi ud med vore lastbiler helt ud i landsbyerne, og derfor engagerer vi frivillige til at hjælpe ældre og svage med at hente presenninger og hygiejneartikler og opstille telte for dem, fortæller Kim Hartzner.

Mission Øst leverer desuden materialer og teknisk assistance til opstilling af nødlatriner i alle ni landsbyer. Dygtige eksperter underviser indbyggerne i hygiejne og forsvarlig håndtering og afbrænding af affald. Målet er, at den udsatte befolkning efter jordskælvet bliver beskyttet mod monsunregnen, får adgang til rent drikkevand, og – ikke mindst – bliver skånet for smitte og sygdom. Ellers vil monsunregnen blive en katastrofe oven i katastrofen, da jordskælvet ramte Nepal den 25. april og påvirkede i alt otte millioner mennesker i det fattige land. 

Du kan hjælpe ofrene:

SMS: Send ’Nepal’ til 1245 og støt med 150 kr.
Netbank: Reg. Nr. 3170, Konto nr. 10243327 (marker 'Nepal jordskælv')
Eller betal direkte på vores hjemmeside

Donér