Af Svend Løbner 9. feb 2021 |

Mad og skolegang giver Nepals børn håb for fremtiden

PRESSEMEDDELELSE: Nedlukning af det nepalesiske samfund rammer fattige familier. Pandemien har fastlåst børn som 11-årige Dhirja i hårdt husarbejde. Mission Øst hjælper familierne med at forsørge sig selv og børnene med at indhente tabte skolekundskaber.

Dhirja Bam fra Nepal er 11 år. Hun skulle egentlig gå i skole og lave lektier, når hun kommer hjem. Men ingen af delene er muligt. Hendes familie er ekstremt fattige og er nu kastet ud i en helt uoverskuelig krise på grund af coronapandemien.

Da Dhirjas far er i fængsel, må hendes mor tage forefaldende arbejde for at forsørge familien, så godt hun kan. Selv må Dhirja arbejde 8 timer om dagen med at passe hus, kvæg og sine små søskende.

Nepals fattigste provins

Det er børn som Dhirja, Mission Østs projekt er sat i verden for at hjælpe. Hun bor i Palata i Karnali-provinsen, der er Nepals allerfattigste. Kun halvdelen af Palatas indbyggere kan læse og skrive.

Med en procentdel af lørdagens Danmarks Indsamling vil op mod 2.750 børn og deres familier få brød på bordet, mens lærere og ledere i 10 skoler får vejledning i at hjælpe børnene med at indhente tabte skolekundskaber. Samtidig oprettes 10 forældregrupper for familier med særlige behov.

Indsamlingen fortsætter

Behovene er enorme. Derfor fortsætter Mission Øst indsamlingen til gavn for Nepals børn. Tusindvis af børn som Dhirja og hendes søskende skal have en chance i livet, et rygstød, der kan give dem håb for fremtiden.

”Projektet vil medføre positiv forandring i børnenes og deres familiers liv. Børnene får kvalitetsundervisning, der vil kompensere for tabt skolegang under COVID 19. Forældrene får støtte til at give deres børn til mad, uddannelse og sundhedspleje,” udtaler projektkoordinator Khagendra Bista.

Mission Øst gennemfører projektet i tæt samarbejde med den lokale organisation KIRDARC, som med base i Palata har gennemført lignende projekter med stor succes.

FAKTA:

  • Halvdelen af Nepals familier har kun mad nok til halvdelen af året. 32 procent lider under ekstrem fødevaremangel, de fleste af dem i Karnali-provinsen.
  • Projektområdet Palata er et af de mindst udviklede landkommuner i Karanali-provinsens Kalikot-distrikt. Knap 49 procent af befolkningen kan læse. For kvinder er tallet nede på 37 procent.
  • 35 procent af befolkningen lider under diskrimination på grund af kaste, børnearbejde, partnervold og overdrevet arbejdsbyrde på kvinder og unge piger.
  • Over 40 procent af Palatas indbyggere praktiserer børneægteskaber og Chhaupadi, hvor piger isoleres i udhuse og stalde under deres menstruation.