Af Svend Løbner 2. dec 2020 |

Kortfilm: Unge med handicap vil behandles som alle andre unge

Gohugora går på sten over floder i Nepals bjerge. Mathias spiller FIFA på sin Playstation herhjemme i Danmark. Ingen af dem kan se. Kortfilmen “Overcoming” giver unikt indblik i synshandicappedes hverdag. 

Gohugora på 18 år går frisk ad stejle bjergstier og bevæger sig upåvirket på vaklende glatte sten over brusende floder i Nepal.

Mathias på 17 år jubler, mens han scorer mål i fodboldspillet FIFA på sin PlayStation 4 herhjemme i Danmark.

Begge er blinde og medvirker i kortfilmen - “Overcoming - om ikke at famle i blinde selvom man ikke kan se”. Filmen sætter fokus på de hverdagsudfordringer, der er forbundet med det at have et synshandicap, uanset om man bor i et udviklingsland som Nepal eller i en velfærdsstat som Danmark. 

Selvom Gohugora og Mathias bor 6500 kilometer fra hinanden, har de samme ønske: De vil ikke behandles som glas, men blot som almindelige kammerater. De gør begge en dyd ud af vise, at de ikke er anderledes end andre unge, bare fordi de tilfældigvis er blinde. 

Filmen er produceret af Mission Østs kommunikationsmedarbejder Michael Schmidt, der har besøgt Nepal og Kirke Hyllinge med drone og kamera. Til daglig arbejder Michael med digitale medier i hjælpeorganisationen. Filmen er produceret i samarbejde med Danske Handicaporganisationer

Se filmen her.