Fødevaresikkerhed til 5.000 ekstremt fattige i Nepal

I løbet af det næste halvandet år vil Mission Øst arbejde for en fødevaresikkerhed til cirka 5.000 ekstremt fattige mennesker i det nordlige Nepal, hvor børn og voksne sulter.
 

Verdensfødevarprogrammet (WFP) betegner situationen i det afsidesliggende, bjergrige Sorubælte som en nødsituation. Selvom lokalsamfundene bruger meget af deres arbejdsliv på landbrug, lider de under lange perioder hvert år, hvor fødevarerne slipper op. Grunden til manglen på mad er blandt andet manglen på infrastruktur og vandsystemer og en for dårlig viden om gunstige landbrugsteknikker. I forhold til, hvor mange timer, befolkningen bruger i marken, er udbyttet alt for lille.

I løbet af de næste 18 måneder vil Mission Øst og vores lokale partner, KIRDARC, forsyne 360 husstande i underdistrikterne Jaira og Kalika med vandingssystemer til landbrug. Derudover vil lokale bliver oplært i forbedrede dyrkningsteknikker, som de kan lære videre til resten af befolkningen, så alle husstande får adgang til og glæde af et bedre landbrug.

Projektet gennemføres i samarbejde med Danida, og er en del af et større projekt, der skal gøre op med den kroniske fattigdom i Sorubæltet.

 

Nyheder fra Nepal

Ingen tilgængelige nyheder.