Enker har også ret til nødhjælp

Mission Øst gør en dyd ud af at hjælpe de svageste grupper i samfundet. Ujjaili på 84 er en af dem.

Mission Øst uddeler nødhjælp i ni landsbyer nordøst for Katmandu og sikrer, at de svageste samfundsgrupper, børnene, de ældre og personer med handicap får presenninger og hygiejneudstyr til at modstå kulde, regn og smitte med.

- I nødsituationer som denne bliver de svageste grupper som ældre, personer med handicap, etniske minoriteter og kasteløse ofte overset i nødhjælpsarbejdet, selv om det er dem, der ofte har mest brug for hjælpen, fortæller Bandana Shrestha, Mission Østs koordinator for inklusion og beskyttelse. Hun er i øjeblikket i gang med at tilrettelægge Mission Østs nødhjælpsindsats til at tage højde for dette. Hun deltog derfor mandag i Mission Østs nødhjælpsuddeling i Sindhupalchowk-distriktet. Her mødte hun bl.a. kvinden Ujjaili på 84 år, som er alene efter sin mands død og nu lever af at tigge i landsbyen. Hendes hus blev totalt ødelagt af jordskælvet, og hun henvendte sig til Mission Østs medarbejdere for om muligt at få del i hjælpen. Bandana Shrestha sikrede sig, at Ujjaili og landsbyens andre ældre kvinder stod først i køen til uddelingen og at de fik hjælp til at bringe det hjem.

- Efter at vi fik sat fokus på problemet sørgede de lokale frivillige for, at Ujjaili og de andre ældre kvinder, der lever alene, fik hjælp til at bære deres presenninger, reb og hygiejneudstyr hjem. Jeg fulgte Ujjaili hjem og forsikrede mig, at naboerne hjalp hende med at fastgøre presenningen over hendes ødelagte hus, fortæller Bandana Shrestha og tilføjer:

- Ujjaili var virkelig lykkelig over den hjælp, hun fik. 

Mission Øst skaffer husly og basal nødhjælp til omkring 7000 familier – over 30.000 personer – i ni landsbyer ved Himalayas bjerge. 

Du kan hjælpe ofrene:

SMS: Send ’Nepal’ til 1245 og støt med 150 kr.
Netbank: Reg. Nr. 3170, Konto nr. 10243327 (marker 'Nepal jordskælv')
Eller betal direkte på vores hjemmeside

Donér