AEC støtte giver rent drikkevand til 1.000 mennesker i Nepal

AEC Fonden har valgt at støtte Mission Østs nyeste udviklingsarbejde i det fjerntliggende og bjergrige Soru-bælte i det nordlige Nepal.
 

Med støtten har vi muligheden for at opføre vandsystemer, der forsyner cirka 1.000 mennesker med rent drikkevand.

I december 2006 rejste et hold fra Mission Øst og vores lokale samarbejdspartner, KIRDARC, til Soru-bæltet for at undersøge behovet for hjælp.

"Det, vi så i landsbyerne, chokerede os meget mere, end vi havde regnet med. Mange indbyggere var kun iført pjalter på trods af kulden, der var fluer overalt, og de havde meget lidt mad og et desperat behov for rent drikkevand. Det var som om, at folk kun var til og så ikke mere," fortæller holdleder Graeme Glover.

Udviklingen i Soru-bæltet har lidt under den nylige borgerkrig i Nepal. Der er høje forekomster af sygdomme, ekstrem fattigdom og meget lidt langtidsholdbar infrastruktur.

Mission Østs besøg gjorde det klart, at rent drikkevand er et af de største problemer. Manglen på rent vand er årsag til vandbårne sygdomme som for eksempel malaria, diarré etc. Mange af de mennesker, som dette projekt vil hjælpe, bruger i øjeblikket vand fra søer og åbne vandkanaler – vand som allerede er beskidt på grund af afføring og den sværm af fluer, der findes i hver landsby. Derudover kan det på nuværende tidspunkt tage flere timer at hente vand fra de eksisterende kilder, og det udgør en ekstrem tung byrde for kvinder og børn i form af både fysisk arbejdskraft og den tid, det kræver.

Juli 2007

Nyheder fra Nepal

Ingen tilgængelige nyheder.