Af Svend Løbner 31. maj 2021 | Mission Øst

Hartzner stopper sit engagement i Mission Øst

Efter tidligere generalsekretær Kim Hartzner blev nedstemt som bestyrelsesmedlem og -formand ved generalforsamlingen i søndags har han valgt at stoppe sit virke i Mission Øst og anbefaler nu den siddende bestyrelse og generalsekretærs arbejde med at videreføre organisationen.

Efter søndagens dramatiske årsmøde i Mission Øst melder stiftere og tidligere generalsekretærer Kim og René Hartzner nu ud, at de sammen ”stopper vores aktive virke i Mission Øst”.

På årsmødet den 30. maj i Hellerup gik bølgerne højt, idet Kim Hartzner forud på Facebook havde tilkendegivet sit kandidatur til bestyrelsen og senere formandsposten. Det affødte en protest fra den siddende bestyrelse, ledelsesteamet og den samlede medarbejderflok i hhv. København, Berlin og Bruxelles.

Det hele mundede ud i en afstemning, der gav klart flertal til at lade den siddende bestyrelse fortsætte med de nuværende fem medlemmer. Dermed blev Kim Hartzners kandidatur afvist sammen med de tre øvrige kandidater, han havde opfordret til at opstille.

Bakker op om den nuværende ledelse

Dagen efter, den 31. maj, sendte Kim og René Hartzner en fælles pressemeddelelse til formand Torben Andersen, hvor de skriver:

”Efter gårsdagens generalforsamling er vi, Kim og René, nu blevet enige om at bakke 100% op omkring den nuværende bestyrelse og ledelse i Mission Øst og Mission Østs arbejde i det hele taget. Vi har fuld tillid til, at de nok skal bringe arbejdet og visionen videre på en god og professionel måde.”

Den korte pressemeddelelse slutter:

”Vi takker begge hermed vores støtter for mange års tjeneste og stopper hermed begge vores aktive virke i Mission Øst.”

Fra startup til voksende organisation

Kim og René Hartzner startede Mission Øst ud fra familiens garage i Birkerød i november 1991 kort efter Sovjetunionens sammenbrud. Siden er organisationen vokset til en mellemstor udviklingsorganisation med 210 medarbejdere og aktiviteter i ni programlande.

René Hartzner var generalsekretær frem til 1999, hvor posten blev overtaget af hans søn Kim Hartzner frem til 2020.

Mission Øst ledes nu af generalsekretær Betina Gollander-Jensen, der kommer fra en stilling som International chef i Caritas og mange års erfaring som udsendt af FN og Udenrigsministeriet. Sammen med bestyrelse og medarbejdere håber hun nu på, at organisationen får ro til at gøre det, den er sat i verden for: at hjælpe flere hundredetusinde mennesker ud af fattigdom og ind i et værdigt liv til gavn for deres familier og samfund.

 

Nyheder fra Mission Øst

Ingen tilgængelige nyheder.