30. aug 2011 | Mission Øst

Verdens Bedste Nyheder: Kampen mod fattigdom

Mission Øst og 69 andre danske udviklingsorganisationer, FN og Danida lancerer for andet år i træk oplysningskampagnen ”Verdens Bedste Nyheder”, bakket op af 50 danske virksomheder og institutioner.

Mission Øst deltager ligesom sidste år i den fælles kampagne mellem de danske u-landsorganisationer, Danida, FN og 50 virksomheder.

”Verdens Bedste Nyheder” vil fortælle danskerne, at der er gode nyheder fra u-landene. Ifølge en ny rapport fra Verdensbanken vil to tredjedele af alle u-lande efter al sandsynlighed halvere deres fattigdom i 2015, og allerede nu er andelen af ekstremt fattige halveret. En anden god nyhed er, at 84 procent af alle mennesker i u-landene nu har adgang til rent vand. Det vil sige, at 1,8 milliarder flere mennesker end i 1990 nu har adgang til rent vand.
 
To tredjedele af verdens fattige bor i Østeuropa og Asien, og netop her arbejder Mission Øst i særdeleshed med et af de store mål i form af rent vand og dertilhørende hygiejneundervisning. I Nepals fjerne bjerge, i Tadsjikistans landområder og i Afghanistans Nordøstlige område, har vi de seneste 10 år i gennemsnit anlagt eller reetableret to vandforsyningssystemer om måneden.
 
Fredag den 9. september uddeler Mission Øst frugt på Lyngby, Gentofte og Hellerup Station fra kl. 7.00 til kl. 9.00. Indsatsen i u-landene bærer nemlig frugt, og det vil vi gerne vise. Kom og mød os og hør, hvordan du kan blive en del af ”Verdens Bedste Nyheder”.
 
Gå ind på Facebook-siden og tryk "like" - så er du med til at sprede det gode budskab.

Læs mere på www.verdensbedstenyheder.dk