Af Svend Løbner 20. okt 2020 | Mission Øst

Rasmus: ’Det er et livsprincip at give’

I Danmark har vi overskud og derfor en forpligtelse til at dele med andre. Det mener Rasmus Horn, der er en af Mission Østs trofaste støtter.

Vi lever i et af de mest velstående lande i verden. Mange vil give alt for at kunne leve, som vi gør i Danmark. Derfor har vi en forpligtelse til at dele med verdens fattige. Det mener Rasmus Horn, der er Experience Manager hos LEGO og gift med Kristina, som er folkeskolelærer. Begge er trofaste givere, der er med til at støtte Mission Østs hjælpearbejde ude i verden. Parret bor i Herning sammen med deres to børn.

Hvorfor støtter I Mission Øst?

- Vi vil altid gerne gøre noget godt. Give noget til velgørende formål. Og her har Mission Øst en passende størrelse. Ved for store organisationer kan man få det indtryk, at ens bidrag kun er en lille dråbe i havet. Men hos Mission Øst kan man se, at ens bidrag gør en forskel.

- I er gode til at vise de projekter, I er med i. Der kommer nogle ansigter på. Og jeg har en følelse af, at det I gør, har betydning for mange mennesker i verden. Det giver en god følelse. Det betyder noget at mærke, at man gør en forskel.

Hvorfor tænker du ud over din egen cirkel herhjemme?

- Vi lever i velstand, der udgør toppen af pyramiden i verden. Selv om vi begge to, Kristina og jeg, er almindelige lønmodtagere, så har vi en levestandard, der ligger langt over de fleste menneskers. Ja, mange vil give alt for at kunne leve, som vi gør her i Danmark. Derfor mener jeg, at vi med det overskud har en forpligtelse til at dele med andre. Vi vil i hvert fald gøre en forskel her i familien.

Rasmus og Kristina har to børn - en dreng på 13 og en pige på 17. Pigen har blandt andet i forbindelse med et efterskoleophold været ude og rejse for at gøre velgørende arbejde.

Er velgørenhed noget, du vil give videre til dine børn?

- Det vil vi. Det er helt sikkert. Det er et livsprincip for os at give til dem, der har mindre end os selv. Og i virkeligheden giver man egentlig kun af sit overskud. Vi er jo langtfra nogen, der giver, så det gør ondt. Vi får jo stadig vores materielle behov dækket.

LEGO TIL BØRN MED HANDICAP

LEGO Medarbejdernes Jubilæumslegat 2020 har givet en donation, der har gjort det muligt at levere pædagogiske spil og justerbare borde til de sundhedscentre, der drives af Mission Østs partnerorganisation Bridge of Hope i Armenien. Mission Øst støtter også driften af fire sundhedscentre i Tavush Marz-regionen i det nordlige Armenien. Materialerne og udstyret kommer de børn med handicap til gavn, som kommer på centrene for at modtage social- og uddannelsesmæssig støtte. De får også noget LEGO!

Donér