Af Svend Løbner 23. sep 2021 | Mission Øst

Politiker: Jeg bakker op om jeres uselviske nødhjælp ude i front

- Mission Øst er ude i områder, hvor få kommer frem, og hjælper mennesker uden at forvente noget igen. Derfor støtter jeg Mission Øst, siger regionsrådsmedlem Marianne Karlsmose.

”Jeg støtter Mission Øst, fordi Mission Øst når ud i områder, hvor der ikke er så megen hjælp til stede. Og hjælper mennesker for deres egen skyld – ikke for at få noget tilbage. Modsat megen udviklingspolitik, hvor der ydes nødhjælp for fx at forhindre flygtningestrømme til Danmark!”

Det fortæller Marianne Karlsmose, der er regionsrådsmedlem for Kristendemokraterne i Region Midtjylland og dybt engageret i rådets psykiatri- og socialudvalg.

Se, hvordan du kan blive medlem her.

Alle mennesker har samme værdi

”Alle mennesker har værdi, uanset hvad de har at bidrage med. Desværre lever vi i en tid, hvor vi bliver målt og vejet på det, vi kan præstere. Det er som om, man skal være perfekt for at være god nok. Men mennesker har værdi fra livets start til livets slutning. Uanset psykiatrisk diagnose eller handicap. Og uanset hvor i verden, man bor,” fastslår hun.

Og det er her, hendes værdier passer godt sammen med Mission Øst.

”Mission Øst gør en stor forskel for menneskers egen skyld helt ude ved frontlinjen. Det vil jeg bakke op!”

Vigtigt med de rette motiver

”Der bliver lynhurtigt blandet mange motiver ind i nødhjælps- og udviklingsarbejde,” fortsætter Marianne Karlsmose.

”Politisk kan det hurtigt blive sådan, at vi yder nødhjælp for at få noget tilbage. Det er her, jeg netop synes, Mission Øst er ude dér, hvor vi ikke nødvendigvis får noget direkte igen. Men hvor vi gør en forskel på det menneskelige plan.”

Politikeren har talt sig varm:

”Vi er i Danmark meget fokuserede på, hvad vi selv får noget ud af. Der skal vi virkelig bakke op om dem, der er helt ude ved frontlinjen. Den uselviske hjælp til mennesker i nød, hvor vi ikke selv direkte kan se en gevinst, fx ved at forhindre flygtningestrømme til Danmark.”

Se, hvordan du kan støtte her.

Er medlem for at støtte dem i fronten

Marianne Karlsmose har desuden flere grunde til at støtte Mission Øst:

”Det, der fangede min interesse oprindelig, var arbejdet i Nordkorea. Det er virkelig et lukket land, hvor det er lykkedes jer at udføre et spændende arbejde. Siden har jeg fulgt jer og blevet mere aktiv støtte nu, fordi jeg tager stafetten op efter min far, som jeg mistede sidste år. Han var en trofast støtte gennem mange år, og den tradition vil jeg gerne fortsætte.”

”Jeg støtter også, fordi jeg har fulgt situationen det seneste år og vil være rigtig ked af, at det gode arbejde, som Mission Øst gør, lider skade af interne processer herhjemme. Derfor besluttede jeg mig for at blive en mere aktiv støtte og melde mig ind som medlem af Mission Øst. Det er mit lille bidrag til at opmuntre dem, der står ude ved frontlinjen og holder fokus på det, det egentlig handler om!”

Se, hvordan du kan blive medlem her.