Af Svend Løbner 9. jun 2020 | Mission Øst

Peter dirigerer hjælpeindsats fra badeværelset

Det er svært, det bremser os, men det går an – og vi lærer af det. Sådan vurderer programdirektør Peter Drummond-Smith arbejdssituationen i Mission Østs operative hovedkvarter i Bruxelles.

Herfra koordineres den humanitære indsats gennem landekontorer og samarbejdspartnere i otte arbejdslande. Alle medarbejdere arbejder hjemme og bruger mindst 10 timer om dagen foran computeren.

"Det er ret specielt at bruge badeværelset som kontor de første tre uger af nedlukningen. Nu har jeg indrettet mig i et lille kammer bagest i huset, som vores søn bruger, når han er hjemme på besøg," fortæller Peter Drummond-Smith. Hjælpearbejdet i Mission Øst fortsætter, selv om det betyder meget hårdt ekstraarbejde at omstille indsatsen, så den møder de aktuelle behov for virusbeskyttelse.

"Det har været en stor opgave at rette vores programmer til og skaffe de nødvendige materialer for at imødegå behovene i forbindelse med COVID-19. Det er en stressende proces for alle."

Peter Drummond-Smith savner den personlige kontakt med medarbejdere og de netværk, han samarbejder med."

Men mest går det ud over vores personale ude i felten. Mange af dem er isoleret fra deres familier på grund af nedlukning og befinder sig måske i storbyer uden noget personligt netværk."