6. nov 2017 | Mission Øst

Ny direktør for Mission Østs kontor i København

– Mit mantra er "radical generosity", gennemgribende gavmildhed, og det synes jeg er en god beskrivelse af Mission Østs arbejde, fortæller Vibeke Hauge Førrisdahl, der nu har ansvar for Mission Østs kommunikation, fundraising og kontakt til danske offentlige donorer.

Vibeke Hauge Førrisdahl er ny direktør for Missions Østs hovedkontor i Hellerup med ansvar for at koordinere kontorets aktiviteter i samarbejde med generalsekretær Kim Hartzner.

Hun er øverste ansvarlig for fundraising og kommunikation, kontakt til Udenrigsministeriet og samarbejder med de 23 samarbejdsorganisationer i Integral Alliance, samt naturligvis Mission Østs kontorer i Bruxelles og Berlin.

Mission Øst yder akut nødhjælp og gennemfører langsigtede udviklingsprojekter i Afghanistan, Armenien, Irak, Myanmar, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan.

- Mit mantra er "radical generosity", gennemgribende gavmildhed, og det synes jeg er en god beskrivelse af Mission Østs arbejde. Jeg oplever det både, når jeg møder folk, som støtter vores arbejde – nogle i over 25 år – og når jeg samarbejder med vores dedikerede stab. Det er også det jeg hører fra de mennesker, vi hjælper og samarbejder med ude i landene, fortæller hun.  

Vibeke Hauge Førrisdahl har arbejdet i Mission Øst siden 2012 med ansvar for kontakt til offentlige og private donorer.

Hun har en kandidatgrad i Psykologi og Internationale Udviklingsstudier fra Roskilde Universitet og har – udover feltstudier blandt Nubafolket i Sydsudan og kristne i Libanon under sine studier – arbejdet med menneskerettigheder hos Humanity in Action og videreuddannet sig i psykologisk førstehjælp til børn hos Red Barnet. Hun har også været ansat som programansvarlig for Mission Østs arbejde i Tadsjikistan i en periode, hvor hun var bosat i Bruxelles.

I sin fritid er hun blandt andet engageret i Kingo- og Samuelskirkens madfællesskab for ældre. Også på hjemmefronten nyder hun at bruge timevis på at lave mad til en hyggelig aften med manden René og parrets venner.

Donér