20. dec 2005 | Mission Øst

Mission Øst støtter hjælpeorganisationen Medair i Pakistan

Mission Øst støtter den internationale hjælpeorganisation Medair for at hjælpe de overlevende efter jordskælvet i Pakistan.

Medair implementerer i øjeblikket et nødhjælpsprogram i Poonch distriktet, 110 km fra Islamabad. Dette område lå 100 km fra jordskælvets epicenter og er ekstremt hårdt ramt. Ifølge FN's fødevareprogram er 396.108 personer i 228 landsbyer påvirket af jordskælvet.

Poonch distriktet ligger midt i et øde bjergområde, hvilket bevirker at medmindre hjælpen kommer ud nu, vil de overlevende fra jordskælvet dø af kulde.

Det umiddelbare behov er beskyttelse mod kulden. Medair har indtil videre distribueret hjælpepakker til 2.600 familier og 300 telte og planlægger at distribuere 1.000 hjælpepakker og 700 telte mere inden jul. Det vil hjælpe familierne til at overleve vinteren.

Hjælpepakken består af materialer til at bygge et midlertidigt hus: vægge, gulv og loft. Når "huset" er bygget udleverer Medair en lille brændeovn med en skorsten, så røgen kan komme ud. Der deles også madrasser, tæpper og hygiejnepakker ud til de nødlidende.

Idet vinteren bliver hårdere dag for dag, er Medair's hjælpearbejdere i kapløb mod tiden. De identificerer de mest sårbare familier og sørger for at de får et midlertidigt sted at bo, før regnen og sneen kommer.

Pengene til Pakistan, som er blevet doneret til Mission Øst, støtter Medair's hjælpearbejde i Pakistan.

Læs mere om den internationale hjælpeorganisation Medair på deres hjemmeside: www.medair.org
Foto: Her lå før en landsby. Den er nu totalt ødelagt. Mission Øst støtter gennem Medair arbejdet med at huse de mange nødlidende. Foto: Läkarmissione
20.12.2005