COP27 climate
Af Svend Løbner 11. nov 2022 | Mission Øst

Mission Øst-partnere deltager i COP27

Mission Øst deltager i klimatopmødet, COP27, gennem to partnerorganisationer. Irakiske EADE reparerer vandsystemer, nepalesiske KIRDARC afbøder oversvømmelser, og begge planter træer i byparker og hele skove.

EADE er medvært ved et sideevent ved COP27 i den egyptiske by Sharm El Sheik. Den 15. november medvirker deres eksperter i en temadag med fokus på at afbøde klimaforandringerne og gøre noget ved det nedslidte miljø i den arabiske verden.

- Vi skaber opmærksomhed om klimaforandringer og miljøproblemer i Irak. Vores mål er at modvirke de hyppige sandstorme ved at plante 300.000 træer på tværs af Irak, fortalte EADE’s generalsekretær Abdul Majwjood ved et møde med Mission Øst forleden.

- Samtidig vil vi reparere ødelagte rørledninger i byområder og etablere vanddamme ved floderne Eufrat og Tigris, fortsatte han og forklarede, at vandstanden i de to store floder er faldende, fordi Tyrkiet ved flodernes udspring bruger vandet til at dække egne behov.

Derfor er deltagelsen på COP27 vigtig:

- Vi håber på at opnår en god kontakt med andre lande og offentlige myndigheder, så vi sammen kan gøre noget ved vandproblemerne i Irak.  Problemerne kan kun løses ved at samarbejde. Samtidig håber vi naturligvis også at få kontakt med flere donorer, så vi kan sikre, at projekterne bliver en realitet.

Ud over EADE deltager også organisationen KIRDARC i COP27. Mission Øst samarbejder med KIRDARC i den fattige Karnaliprovins op ad Himalayas bjerge, hvor landsbyboerne bl.a. lærer at dæmme op for oversvømmelser, plante hårdføre afgrøder og tage deres sag over for de nepalesiske lokalmyndigheder.

110
dkk

Donér

110
dkk