10. apr 2018 | Mission Øst

Mission Øst fejrer imponerende indsats

Mission Øst inviterer til årsmøde i Hjordkær ved Rødekro den 22. april. Vi markerer bl.a., at 100.000 overlevende i Mosul har modtaget fødevarehjælp.

Hundredvis af kvinder i afsidesliggende landsbyer i Nepal har lært at læse, skrive, regne og tjene et levebrød.

Tusindvis af børn og unge med handicap i Armenien har modtaget lægehjælp og genoptræning, så de kan komme i skole på lige fod med andre børn.

Over 100.000 overlevende i den krigshærgede irakiske by Mosul har modtaget akut nødhjælp i 2017.

Og lige nu kæmper sundhedsarbejdere i Bangladesh for at forhindre en koleraepidemi blandt over 700.000 rohingyaer i overfyldte flygtningelejre.  

Alt dette – og meget mere – kan lade sig gøre takket være gaver og donationer fra enkeltpersoner, foreninger, kirker, virksomheder og offentlige myndigheder gennem Mission Øst.

Det vil Mission Øst markere ved hjælpeorganisationens årsmøde søndag den 22. april kl. 13 i Hjordkær Missionshjem, Klintvej 2A, Hjordkær ved Rødekro i Sønderjylland.

Her vil Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner give et overblik over hjælpearbejdet med særligt fokus på forfulgte og udsatte mennesker i Afghanistan, Armenien, Bangladesh, Irak, Myanmar, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan. Mission Østs medarbejdere vil fortælle om deres besøg i 2017 i Armenien, Irak, Nepal og Tadsjikistan.

Samtidig vil deltagerne kunne deltage ”virtuelt” i et af Mission Østs seks børnecentre i det krigsramte Irak. Centre, hvor tusindvis af børn får hjælp til at bearbejde deres traumer. Endelig vil der være hilsner fra de lande, Mission Øst arbejder i, og en gennemgang af de mange resultater, som hjælpeorganisationen takket være de mange gavmilde støtter har opnået i 2017.

Der serveres gratis frokost kl. 12 – og forinden er alle velkomne til at deltage i gudstjenesten kl. 10.30 i Hjordkær Kirke.